21 Eylül 2020 Pazartesi

İstanbul Gezisi

Arnavutköy, İstanbul

Arnavutköy, İstanbul

Bebek'in hemen altındaki bu pitoresk Avrupa yakası mahallesi, yürüyüş yapmak için hoş bir yerdir. Kıyı, 19. yüzyıldan kalma bir dizi güzel ahşap yalı tarafından kaplanıyor ve bunların bir kısmı şimdi balık restoranlarına ev sahipliği yapıyor. Sudan tepenin yukarısında, dar sokaklar daha eski ahşap evlerle sıralanmıştır, bazılarının arkasında sarmaşıklar vardır.

Bebek

İstanbul'un en gözde banliyölerinden biri olan Bebek, bölgenin güzel ve doğal limanı sayesinde özellikle zengin tekne setiyle popüler. Avrupa yakasındaki mahallede, ana sahil yolunun her iki tarafında çok sayıda kafe ve restoran ile giyim ve mücevher satan birkaç lüks butik vardır; rıhtımda küçük, gölgeli bir halka açık park var. Bebek'in hem kuzey hem de güneyindeki kıyı şeridi, gezinti yeri için mükemmeldir. Bebek, İstanbul'un merkezinden taksiyle yaklaşık 20–30 dakika uzaklıktadır.

Beyazıt Camii

Beyazıt Camii

Aya Sofya'dan esinlenen ve 1506'da tamamlanan bu kubbeli cami, halen şehirde ayakta duran Osmanlı imparatorluk camilerinin en eskisi olma özelliğini taşıyor. İçi biraz karanlık olmasına rağmen etkileyici bir şekilde oyulmuş bir mihrabı ve geniş avlusunda eski binalardan alınmış yeşil antika, kırmızı granit ve porfirden yapılmış 20 sütun var. Caminin ibadete açık küçük bir alan dışındaki çoğu bölümü, kapsamlı, çok yıllık bir restorasyon projesi için öngörülebilir bir gelecekte kapatılacak.

Borusan Contemporary

Hafta içi ofis çalışanları ile dolu olan, Avrupa yakasındaki ikinci Boğaz Köprüsü'nün altında bulunan bu özgün bina, hafta sonları bir galeriye dönüşüyor, şirket sahiplerinin çağdaş sanat koleksiyonunu firmanın masaları arasında sergilenmesi için halkın karşılamasıyla, ve maceralı geçici sergiler, birçoğu multimedya çalışmalarını sergiliyor. Kaleyi andıran kırmızı tuğlalı kuleden ulaşılabilen çatı güvertesinden muhteşem bir Boğaz manzarası var. Rumeli Hisarı'nın altında sahil yolu boyunca uzanan birçok popüler kahvaltı noktalarından birinde, önceden keyifli bir brunch ile geziden yarım gün geçirin.

İstanbul geziniz sonrasında İstanbul'a sadece bir buçuk saat mesafede olan Sapanca'yı da mutlaka görmelisiniz. Sapanca'da geçirdiğiniz süre de Sapanca Villa Kiralama seçeneklerini de mutlaka değerlendirin.