5 Nisan 2020 Pazar

Johannesburg Bilinmeyen Yerler

Johannesburg Tswaing Krateri Müzesi

Johannesburg Tswaing Krateri Müzesi

Büyük Tswaing göktaşı krateri yaklaşık 220.000 yıl önce kuruldu. Bugün bölge 240 kuş türü, zebra, impala, kudu, steenbok, sürüngenler ve hatta daha fazla ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan bir doğa rezervidir. Daha fazla bilgi edinmek için kraterin eko müzesine göz atın. Üç saatlik rehberli turda krater yürüyüşü ve bilgilendirici bir konuşma bulunmaktadır. Kendi kendine rehberli tur seçenekleri de mevcuttur. Tuzlu krater gölünde yaşadığına inanılan efsanevi yılan nedeniyle site geleneksel şifacılar için büyük önem taşımaktadır. Piknik masaları ve rustik konaklama birimleri de mevcuttur.

Johannesburg Birlik Binaları (Union Buildings)

1901'de inşa edilen bu etkileyici krem ​​kumtaşı kompleksi - hükümetin idari şubesine ev sahipliği yapan - Güney Afrika'nın en saygın mimarlarından biri olan Sir Herbert Baker tarafından tasarlandı. Bu onun başyapıtı ve Yeni Delhi'deki Parlamento Binalarına çok benziyor ve burada çalışmaya başladı. Kompleks, bir şekilde güzel çalışan bir İtalyan kiremit çatısı, Cape Dutch mimarisinden esinlenen ahşap kepenkler ve Rönesans sütunları gibi bir stilleri bir araya getiriyor. Savaş anıtları ve eski başbakanların heykelleri ile kaplı teraslarda geniş resmi bahçeler yamaca doğru iner. Binaya halka açık bir erişim yoktur, ancak bahçeler piknik öğle yemeği için mükemmeldir.

Wonder Cave

Johannesburg Harika Mağara (Wonder Cave)

Wonder Cave, 50 metre yüksekliğe kadar sağlam dikit ve sarkıt ve oluşumlara sahip büyük bir tek odalı mağaradır. Bir asansör düzenli olarak rehberli turlar alır, ancak maceracı hissediyorsanız rappel yapabilirsiniz (sadece önceki düzenleme ile). 20 yaş ve üzeri gruplar akşam turları için rezervasyon yaptırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder