18 Haziran 2020 Perşembe

Seul Görülecek Yerleri

Seul Namdaemun Pazarı

Seul Namdaemun Pazarı

Seul'ün en eski ve en büyük ikinci pazarı, kenti ziyaret edenler için en erişilebilir ve ilginç pazarıdır. Kıyafetlerden kameralara, yiyeceğe kadar her şeyi satan satıcılarla dolu olan bu genişleyen iç ve dış pazar, alışveriş yapmak için sadece ilginç bir yer değil, aynı zamanda kendi başına büyüleyici bir gezi yeri haline getiriyor. Namdaemun'a her gün tahmini 500.000 kişi enerjik ve kalabalık ama yönetilebilir bir gösteri yapıyor. 1414'te kurulan pazar, en son Kore Savaşı'ndan sonra ve yine 1968 ve 1975'te, birçok kez yok edildi. Yine de, her bir gerilemeden sonra, bu pazar yeniden inşa edildi ve zenginleşti. Bir gezgin gözüne, pazarın çalkantılı geçmişi birçok yönden Kore'nin iniş ve çıkışlarını yansıtıyor, Namdaemun'da hala çok fazla tarih varken, şimdi görmek için Kore'yi harekete geçiren dinamizm ve ruhun bir bakışını elde etmek dünya sahnesi.

Namsangol Hanok Köyü

Namsangol, ziyaretçilere Joseon dönemi köyünün nasıl görüneceğini görme şansı veriyor. Eski hanok evlerinin reprodüksiyonları olmasına rağmen, Namsangol kitsch'ten kaçınmayı başarıyor ve eski bir köyün ruh halini yeniden oluşturmaya ve Kore'deki köy hayatı hakkında öğretmeye odaklanıyor. Beş ana bina, bir zamanlar üst düzey yetkililere ait olan Kore ahşap hanok evlerinin güzel örneklerindendir. Köyde ayrıca geleneksel restoranlar ve dükkanlar bulunmaktadır. Akşam karanlığında, evlerin saçaklarından sarkan ipek fenerler aydınlatılarak binaların güzelliğini arttırıyor.

Seul Sanat Müzesi

Seul Sanat Müzesi

Şehrin ana sanat müzesi olan Seul Sanat Müzesi koleksiyonu, Kore ve yabancı, klasik ve modern sanatın dengeli bir karışımıdır. Kalıcı koleksiyonuna ek olarak, müze klasik yabancı ustalardan yeni Koreli yeteneklere kadar özel sergiler düzenliyor. Bu, Kore sanat dünyasında neler olduğunu görmek için iyi bir durak. Binanın kendisi, bir galeri olarak hayata başlamasına rağmen daha sonra Kore Yüksek Mahkemesi'ne ev sahipliği yapan büyük bir sömürge dönemi yapısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder