12 Haziran 2020 Cuma

Singapur Özel Yerler

Singapur Sanat Bilimi Müzesi

Singapur Sanat Bilimi Müzesi

Marina Bay Sands'in bir parçası olan Moshe Safdie tarafından tasarlanmış bu yapı genellikle açık el veya lotus çiçeği ile karşılaştırılır. İçeride sergiler sanat ve bilimi birleştiriyor - tahmin ettiniz. 2011'deki açılışından bu yana, 21 galeri mekanında toplam 50.000 fitkare büyük uluslararası sergiler açıldı.

Singapur Tekne Rıhtımı

Yerel girişimciler, Singapur Nehri üzerindeki bu popüler eğlence merkezinde çeşitli lezzetleri tatmin etmek için bir dizi yemek ve bar oluşturdular. Saat 19.00 ile gece yarısı arasında bölge, işten sonra su boyunca içeceklerin tadını çıkarabileceğiniz kalabalık bir insanla şişer. Boat Quay'in sonunda ve Hindistan'ın genel valisi Lord Elgin'in adını alan Elgin Bridge, Chinatown'u sömürge bölgesine bağlar. Orijinal cılız ahşap yapı 1863 yılında Kalküta'dan ithal edilen bir demir köprü ile değiştirildi; mevcut beton köprü 1926'da kuruldu.

Singapur Bugis Caddesi

Singapur Bugis Caddesi

Bugis Street, gençlik yıllarında, kaldırımlarını geçit eden travesti güzellikleriyle ünlü olan Singapur'un tohumlu, ancak renkli gece hayatının özüdür; hükümet bundan memnun değildi ve bölge Bugis MRT istasyonuna yol açmak için yerle bir edildi. O kadar güçlüydü ki Bugis Caddesi, Victoria ve Kraliçe sokakları, Rochor Yolu ve Cheng Yan Yeri arasında orijinal sitesinden sadece birkaç adım sonra yeniden yaratıldı (ama gerçekten değil). Atölyeler diriltildi; işportacı yiyecek standları açık restoranlarla rekabet eder. Trafiğe kapalı olan bloğun merkezindeki sokaklar, pazarlık saatler ve CD'ler bulabileceğiniz yerler; yolun karşısında yer alan Parco Bugis Junction, bölgedeki tüm dolar mağazalarının ve hediyelik eşya dükkanlarının tam karşıtlığı olan lüks bir alışveriş merkezidir.

Bukit Timah Doğa Koruma Alanı

Doğanızı bakımlı kentsel parklarda bulunanlardan biraz daha vahşi seviyorsanız, o zaman burası tam size göre. Singapur'un en yüksek tepesi (535 fit) etrafındaki bu 405 dönümde, yağmur ormanı isyan ediyor ve kaplanlar adayı dolaşırken nasıl olabileceğine dair bir fikir veriyor. Yükselen ağaçlar, karışık sarmaşıklar ve dikenli rattan avuç içleri arasında yapılandırılmış, iyi işaretlenmiş yollar boyunca dolaşırken, uzun kuyruklu makaklar, sincaplar veya ağaç fareleri ya da gerçekten şanslıysanız uçan bir lemur tarafından şaşırabilirsiniz. Yağmur ormanlarında yürüyüş parkurları; bazıları muhteşem manzaralı bir tepeye yol açar. İyi yürüyüş ayakkabısı giyin; yollar kayalık, bazen çamurludur. Haritaları ziyaretçi merkezinden satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder