25 Haziran 2020 Perşembe

Chiang Mai Özel Yerler

Wat Chiang Man, Chiang Mai

Wat Chiang Man, Chiang Mai

1296'dan kalma Chiang Mai'nin en eski manastırı, kuzey Tayland mimarisinin tipik bir örneğidir. Botun içinde büyük tik sütunları vardır ve Buda'nın iki önemli görüntüsü ana viharnın sağındaki küçük binada oturur. Buda görüntüleri sadece Pazar günü görülebilir, ancak bazen kapı kilidi açılır.

Wat Umong

Chiang Mai'deki en sıradışı tapınak 1296'dan kalma Wat Umong'dur. Yerel lore göre Jam adlı bir keşiş ormanda dolaşmayı severdi. Bu sık sık adaçayı ile danışmak isteyen Kral Ku Na'yı rahatsız etti. Böylece istediği zaman tavsiye alabilirdi, kral bu watu keşiş için 1380'de inşa etti. Tapınakla birlikte tüneller inşa edildi ve parçaları hala görülebilen resimlerle süslendi. Chedi'nin ötesinde aç sazanla dolu bir gölet var. Gerekçesiyle, ağaçlar "Kullanılmayan zaman en uzun zamandır" gibi bilgelik parçacıkları ile asılır.

Wiang Kum Kam

Wiang Kum Kam

Kral Mengrai, başkentini Ping Nehri üzerinde inşa etmeye karar verdiğinde, bugünkü Chiang Mai'nin birkaç mil güneyinde bir yer seçti. Alçak bir arazi parçası seçti, ancak kısa süre sonra nehir yağmurlu mevsimlerde sular altında kaldığı seçimin çılgınlığını fark etti. Wiang Kum Kam'ı kurduktan sekiz yıl sonra daha yüksek bir yere taşındı ve Chiang Mai'de çalışmaya başladı. Wiang Kum Kam şu anda kazılıyor ve arkeologlar neredeyse Chiang Mai'nin Eski Kenti kadar büyük bir bina kümesini ortaya çıkarmaya şaşırdılar.

Wiang Kum Kam Turları. Yerliler yüzyıllardır olduğu gibi Wiang Kum Kam'a tekne ile gidebilirsiniz. Wiang Kum Kam Tours, atlı bir arabanın yolculuğu tamamlamak için beklediği, sitenin en yakın iskelesine 20 dakikalık nehir yolculuğu için sizi otelinizden alacaktır. Günde dört yolculuk var. Rezervasyon gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder