3 Temmuz 2020 Cuma

Sukhothai Gezi Rehberi

Kraliyet sarayı (Royal Palace), Sukhothai

Kraliyet sarayı (Royal Palace), Sukhothai 

Thais, Sukhothai'nin hükümetini insanlara hizmet eden, sosyal ihtiyaçları ve adaleti vurgulayan bir monarşi olarak hayal eder. Kölelik kaldırıldı ve insanlar kendi yerel dinlerine, Hinduizm ve Budizm'e (genellikle eşzamanlı olarak) inanmakta ve esnaflarını engel olmadan sürdürmekte özgürdüler. 19. yüzyılda, Wat Mahathat'ın karşısındaki saray kalıntıları arasında ünlü bir Ramkhamhaeng taş yazıt bulundu. Şimdi Bangkok Ulusal Müzesi'nde, bazen Tayland'ın Bağımsızlık Bildirgesi olarak anılıyor. Yazıtın en iyi bilinen alıntısı şöyledir: "Bu şehir Sukhothai iyidir. Suda balık var, tarlada pirinç var. Cetvel, yol boyunca birlikte seyahat eden insanlara vergi koymuyor ve öküzlerini ticaret yapmak için yol ve atlarını satmak için at binmek. Fillerle ticaret yapmak isteyenler, bu yüzden esnaf. Atlarla ticaret yapmak isteyenler, bu yüzden esnaf. "

Wat Chang Lom

Parkın doğusundan dolayı Sukhothai'nin en eski manastırlarından biri. 14. yüzyılın sonlarında yapıldığı düşünülen çan şeklindeki pagodası Sri Lanka etkisidir. Pagoda, hasarlı fil payandalarının üstünde üç katmanlı bir kare kaide üzerine oturtulmuştur. Chedi'nin önünde bir viharn ve yalnız sütunlar vardır; diğer dokuz çedinin kalıntıları bu kompleks içinde bulunmuştur.

Wat Mahathat

Wat Mahathat

Sakin bir lotus göletinin ortasında oturan Wat Mahathat, Sukhothai'nin en büyük ve en güzel manastırıdır. Bileşik içinde, her biri Sukhothai asaletinin bir üyesinin cenaze küllerini içeren yaklaşık 200 sıkıca paketlenmiş chedis bulunmaktadır. Üstlerinde yükselmek, soğanlı, lotus tomurcukları için dikkat çeken büyük bir merkezi chedi. Chedi'nin etrafına sarılmak, 111 keşişlik bir frizdir, elleri hayranlıkla kaldırılır. Muhtemelen Sukhothai'nin ilk kralı tarafından inşa edilen Wat Mahathat, bugünkü formunu 1345'te lotus-bud chedi'yi keşiş Sisatta tarafından Sri Lanka'dan geri getirilen iki önemli kalıntıya ev sahipliği yapan Kral Lö Thai'ye borçludur. Bu Sri Lankalı tarzı chedi, Sukhothai ve klasik Sukhothai stilinin sembolü oldu. Kopyaları, imparatorluğun ruhsal ve zamansal merkezi Sukhothai'den çıkan sihirli bir çemberi işaret eden vasal devletlerinin ana şehirlerinde yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder