10 Temmuz 2020 Cuma

Mae Sariang ve Sangklaburi, Tayland

Mae Sariang

Mae Sariang

Loop'un güney yolu, Yuam Nehri'nin yanında oturan küçük bir pazar kasabası Mae Sariang'dan geçiyor. Konforlu oteller ve bir avuç iyi restorana sahip olan kasaba, yakındaki Salawin Milli Parkı'nda yürüyüş yapmak veya Myanmar'ı sınırlayan Salawin Nehri'nde tekne turları için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Mae Sariang ve Yakınları

Mae Sariang yakınlarında yol, Tayland'ın en muhteşem dağ manzarasından geçiyor ve görünüşte sonsuz panoramalar rotayı çizen kalın tik ormanlarındaki boşluklardan açılıyor. Zamanın durmuş gibi göründüğü tepe kabilesi köylerinden geçeceksiniz ve Karen kadınları geleneksel kıyafetleriyle gururla pazara gidiyorlar. Salawin Milli Parkı, 1194 Karayolu üzerinde Mae Sariang'ın batısında, ancak yol yürüyüş ve bisiklet parkurları olan bu güzel vahşi bölgeye çok ilerlemiyor.

Sangklaburi

Sangklaburi

Bu uykulu kasaba Khao Laem Barajı'nın yarattığı büyük bir gölün üzerinde oturuyor. Bir zamanlar burada bir Mon köyü vardı, ancak 1983 yılında baraj inşa edildiğinde neredeyse tamamen su ile kaplıydı. (Tapınak da dahil olmak üzere bazı bölümler hala yüzeyin altında görülebilir.) Pzt halkı kıyıdaki Sangklaburi'nin karşısındaki bir köye yerleşti.

Myanmar sınırına yakınlığı nedeniyle Sangklaburi, sakinleri kasabanın küçük gece pazarında göreceğiniz Karen ve Bangladeş topluluklarına da ev sahipliği yapıyor. Orman yürüyüşü ve Karen köylerine ziyaretler ziyaretçiler için popüler aktivitelerdir. Ayrıca üç pagodalı pasaportta Myanmar'a pasaport fotoğrafı ve 10 $ (sadece ABD para birimi - sınırda bir değişim tesisi var) ile geçebilirsiniz, ancak Myanmar sınır kasabası Phayathonzu'dan daha ileri gidemezsiniz.

Mon Village

Khao Laem Barajı'na yol açmak için, Myanmar'dan Mon halkı tarafından yarım yüzyıl önce yerleşen bir köy, Sangklaburi'nin karşısındaki kıyıya taşındı. Köyde Hint ve Birmanya etkileri olan bir tapınak ve geceleri güzelce aydınlatılan bronz renkli bir piramit chedi var. Köyde kuru ürünler pazarında Çin ve Birmanya kıyafetleri ve biblolar satılıyor. Yakındaki yemek tezgahlarında Mon yemekleri mevcut. Buraya araba veya tekne ile gidin veya Tayland'ın en uzun ahşap köprüsünden geçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder