17 Temmuz 2020 Cuma

Kuzey Tayland

Kuzey Tayland

Kuzey Tayland Hakkında Bilgiler

Kuzey Tayland, Bangkok'un üzerindeki pirinç yetiştiren düz kırsal alanın, Myanmar ve Laos'u çevreleyen dağlara doğru kuzeye yükseldiği yerde başlar. Geniş bölge hem kültürel hem de coğrafi olarak güneyden çarpıcı bir şekilde farklıdır. Kuzeyin kendi dili ("Kham Muang"), mutfağı, geleneksel inançları ve ritüelleri (çoğu animist) ve bugünlerde Lanna ("bir milyon pirinç tarlası") adı verilen sağlam bir mimari tarzı var. Kuzeyin ayırt edici fiziksel özelliği olan dağlar, çoğunlukla kırsal sakinleri izole ederek farklı kültürlerin ve alt kültürlerin gelişmesine katkıda bulundu. Bugün bile ürkütücü arazi onları dış etkilerin çok hızlı ilerlemesine karşı koruyor.

Kuzey Tayland

Kuzey Tayland Gezisi

Chiang Mai, kuzey Tayland'ın doğal başkenti olmasına rağmen, bölgedeki Tayland seyahatine dahil olmayı hak eden tek şehir değil. Chiang Rai, Chiang Saen, Mae Hong Son, Phrae ve Nan, en azından bir gecede değerli ziyaretler yapmak için yeterli tarihi mekanlara, özellikle tarihi tapınaklara sahiptir. Muhteşem tapınak kalıntıları topluluğu ile antik Sukhothai şehri, kendi başına bağımsız bir destinasyondur, ancak kuzey turuna kolayca entegre edilebilir. Bu büyüleyici şehirleri ayıran dağlar ve ormanlık araziler, basit milli park locaları ve lüks tatil köyleri, sıcak su kaplıcaları, fil kampları ile süslenmiştir - liste sınırsızdır.

Chiang Rai, bölgeyi daha fazla keşfetmek için özellikle uygun bir üstür - ya dağ yamaçlarını çevreleyen tepe kabile köylerine yapılan yürüyüşlerde ya da filin kısa gezintilerinde. Hızlı akan dağ nehirleri, akarsu raftingi ve kano için ideal koşulları sağlar. Gerçekten maceraperest, geceleme ve rehberlik hizmetleri sunan milli parklardan birine gitmek isteyebilir.

Chiang Rai'den dairesel yollar, şehrin yayla çevresinde ve daha uzak dağlara doğru ilerliyor ve komünistlerin ülkelerini ele geçirmesinden sonra kaçan Çinli askerlerin torunları kahve ve çay yetiştiriyorlar. Nan, Laos'u çevreleyen dağlık köşeye sıkışmış ve Myanmar, Mae Hong Son ve Mae Sariang'ın en yakın menzilinin hemen üzerinde yer alıyor. Chiang Mai'de başlayan ve biten muhteşem bir yol olan Mae Hong Son Loop, yıllar içinde önemli bir turistik yere dönüşen küçük bir pazar kasabası Pai'den geçiyor. İlk olarak "Döngü" yapan sırt çantalı gezginler tarafından keşfedilen kasabanın basit konukevleri artık kuzeyde sakin bir hafta sonu arayan Bangkok iş adamları için tasarlanmış akıllı tatil yerlerine doğru yol alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder