29 Mayıs 2020 Cuma

Kyushu, Japonya

Kyushu

Kyushu

Kyushu'nun manzarası, aktif ama erişilebilir volkanlar, sayısız termal spa, sonsuz pirinç tarlaları ve ünlü patatesler, kış karları ile kaplı ormanlık dağlar, canlı sahiller boyunca yoğun limanlar ve keyifli sahil inzivaları ile daha çeşitli olamazdı.

Kyushu, 10.000 yıldan fazla bir süredir insan yerleşimi için yerleşmiş ve tercih edilmiştir ve binlerce yıllık harabeler ve eserler, bölgenin Japonya ile Asya'nın geri kalanı arasındaki insan teması için en önemli kapı olduğunu göstermektedir. En hızlı antropolojik değişiklikler, MÖ 300'den MS 300'e kadar, pirinç yaygın olarak yetiştirildiğinde ve karmaşık çanak çömlek ve aletler ortaya çıkmaya başladığında, Yayoi dönemini uygun bir şekilde çerçeveledi. Çin ile sürekli ticaret, refah ve kültür getirdi ve 16. ve 17. yüzyılların yerel inançları tarafından istihdam edilen ve köleleştirilen Koreli ustalar tarafından ileri seramikler getirildi ve üretildi.

Kyushu

Kyushu Hakkında Bilgiler

Batılı bilgi, silah, din ve yemek pişirme yöntemleri ilk kez Kyushu aracılığıyla Japonya'ya girdi. 1500'lerin ortalarında Nagasaki, girişimci ve cesur Avrupalı ​​tüccarlar ve misyonerler filolarının gelişini gördü ve Tokugawa Shogunate, 1600'lerin başlarında tüm gösterinin kapısını kapatıncaya kadar fikir ve mal ticaretinin çılgınlığı devam etmedi. İşleri durduran şey, endişe verici yeni bir fenomen olan Hristiyanlık'ın neden olduğu bir panik salgınıydı.

Yerlilere vaaz vermekten korkmayan Portekizliler ve diğer Katolikler kovuldu ve kalıcı olarak engellendi. Bununla birlikte, Hollandalılar daha fazla para düşünen ve bu nedenle daha az tehdit edici olarak kabul edildi ve inceleme ve tecrit altında kalmalarına izin verildi. Nagasaki Limanı'ndaki insan yapımı bir ada olan Dejima'nın yerleşim bölgesinde yer aldılar ve burada açgözlü mallar getirmeye devam etmeleri için teşvik edildiler, ancak sürekli korundular ve izlendiler. Önümüzdeki 200 yıl boyunca, bu karlı küçük düzenleme, Perry'nin güçlü "Kara Gemisi" nin gelmesine kadar Batı'nın Japonya ile tek temas şekli olacaktı.

Bugün Kyushu, eski ve yeni, doğa ve kültürün büyüleyici bir karışımıdır. Uzak ve sağlam iç mekanların çoğu, örneğin Aso Dağı'nın dumanlı konisi hala izole bir vahşi doğadır, ancak modern yaşamın olanakları şehirlerde ve sahil beldelerinde iyi bir şekilde sağlanmaktadır.

22 Mayıs 2020 Cuma

Niigata, Japonya

Niigata, Japonya

Niigata

Kurobe ve Niigata arasındaki sahil düz ve çok ilginç değil. Yol boyunca iki kasaba olan Naoetsu ve Teradomari, Sado-ga-shima'da sırasıyla Ogi ve Akadomari'ye feribot limanları olarak hizmet veriyor. Niigata'dan feribotlar Sado-ga-shima ve hatta Hokkaido'ya gider. Kayak mevsiminde insanlar kayak merkezlerine hızlı erişim için kuzey Alpler'e trenle seyahat etmeden önce Niigata'ya uçarlar.

Imayo Tsukasa Sake Bira Fabrikası, Niigata

Başlangıçta 1767 yılında bir han ve sake dükkanı olarak kurulan, ancak Meiji döneminden beri bira üreten Imayo Tsukusa, Niigata'yı nihonshu (sake) ile ünlü yapan yüz kadar uğur birasından biridir. Her gün 20 dakikalık bira turları düzenliyorlar (personel saat 9'dan 4'e kadar), uğruna demleme işlemini açıklıyorlar. Bunu, birden fazla demleme tadabileceğiniz bir tatma oturumu izler. Daha da iyisi, ücretsiz ve önceden (online) rezervasyon yaparsanız, İngilizce konuşan bir personelin size turda katılmasını ayarlayacaklar. Niigata İstasyonu'nun güneyinde 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Niigata Kuzey Kültür Müzesi

Northern Culture Museum

Kamabara Ovası'ndaki Agano Nehri kıyısındaki müze, Niigata İstasyonu'na otobüsle 40 dakikalık mesafededir. Bu eski mülk Edo döneminde, 1930'larda Kaetsu bölgesindeki en büyük arazi sahibi olan Ito ailesi tarafından 8.352 dönümlük çeltik tarlaları, 2.500 dönüm orman ve 2.800'den az kontrol etmeyen 78 gözetmen tarafından kurulmuştur. kiracı. 1887 yılında inşa edilen Ito Konağı, 1946 Kara Reformu Yasası'na kadar nesillerdir. 65 değerli sanat koleksiyonu ile 65 odası, iki restoranı ve kafesi bu müze haline geldi.

Beş çay evi bahçenin farklı bölümlerinde (ikisi daha sonra inşa edilmiştir) ve çok sayıda doğal kaya - çoğunlukla Kyoto'dan - sanatsal olarak havuzun etrafında düzenlenmiştir. Niigata'da turizm danışma bürosundan sizi 40 dakika süren doğru otobüsün yönüne yönlendirmesini isteyin. Taksi 20 dakika sürer.

15 Mayıs 2020 Cuma

Tokushima, Japonya

Tokushima, Japonya

Tokushima

Tokushima "erdemli ada" anlamına gelir — ironik, yerel halkın içme, dans ve zor parti yapma konusundaki sevgisini göz önünde bulundurarak. Şehrin yıllık Awa Odori dans festivali Japonya'nın en büyüğüdür, ancak Tokushima ve çevresinde yıl boyunca eğlenmek için eğlenin. Çoğu ziyaretçi şehir merkezinin yakınında ya da uçurumların altındaki kayalık boğazlarda titreyen ve gök gürültülü girdaplarla ünlü devasa bir yarımada olan Naruto'da kalıyor. Yakınlarda, iddialı Otsuka Müzesi, dünya sanatının tuhaf ve nefes kesici arşivi için büyük kalabalıklar çekiyor. Çevredeki mezralarda, yüzyıllardır yapıldığı gibi, indigo boyama veya kağıt yapımı gibi yerel el sanatlarında elinizi deneyebilirsiniz. Şehre geri döndüğünde Awa Odori'yi özel bir gösteri salonunda ya da milyonlarca insanın Awa Odori Festivali sırasında her yaz sokaklarda dans etmeyi öğreneceksiniz. Tokushima'nın önemli turistik yerleri iyi planlanmış bir günde veya Iya'nın dağlarına ve vadilerine ilerlemek için bolca zamanınız olabilir.

Awa Odori Kaikan, Tokushima

Awa Odori Kaikan, Tokushima

Yazın Awa Odori dansı, festivalini kaçırırsanız, yine de bu müze ve tiyatroda bir doz alabilirsiniz. Odori "dans" anlamına gelir ve ipek cüppeli profesyoneller burada ünlü yerel adımı her gece gerçekleştirir. Ama ayakkabılarınızı parlatın: tiyatro topluluğu izleyiciyle konuşmaya başladığında, gönüllü arıyor. Neyse ki, bu kolay bir dans. Katıldığınız için bir ödül alabilirsiniz ve özel bir ödül zemindeki en büyük aptalıma gider - bu onur festivalin bir elyafıdır ve her zaman kazanan yabancılar değildir. En iyi gösteri 20.00'de. Erken gelin ve hediyelik eşya dükkanına göz atın veya güzel bir şehir manzarası için dağa çıkacak bir teleferik yolculuğuna çıkın. Binanın üçüncü katı Awa Odori Festivali'ne adanmış küçük bir müzedir.

8 Mayıs 2020 Cuma

Dogo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen

İnsanlara Matsuyama'ya gittiğinizi söyleyin ve Dogo Onsen ilk tavsiye ettikleri yer olacak. Bu kaplıcalar, son binyıl boyunca şehrin en gözde cazibe merkezi olmuştur. Japonya'nın en eski yazılı metni, tanrıların, imparatorların ve köylülerin gözdesi olarak bahseder ve hala yerli halk ve ziyaretçiler tarafından günlük kullanımdadır. Günümüzde Dogo'daki ana ahşap bina 1894'ten kalma ve bir masal kalesine benziyor; önemli ölçüde değişen tek şey manzara.

Dogo Onsen Hakkında Bilgiler

Dogo Onsen, Matsuyama

Giriş 410 ¥, ama gerçek Dogo Onsen deneyimi için bazı fırfırlar ile bir banyo için 840 ¥ harcamak. Üst kata çıktığınızda havlu ve hafif bir yukata bornoz içeren bir sepet alacaksınız. Personel sizi Kami-no-Yu ya da Tanrıların Suyu'na yönlendirecektir. Tanrılar görünüşte basit şeyleri sevdiler: büyük granit küvet, modern çok yollu komplekslerden daha düzdür, ancak su müthiş hissediyor. Eğer dışarı çıkmak istiyorsanız, 1.550 ¥ sizi Tama-no-Yu ya da aynı suya sahip olan ama genellikle daha sessiz olan Ruhların Suyu'na götürür. Tüm banyolar cinsiyete göre ayrılır. Uygun onsen görgü kurallarını unutmayın: banyoya girmeden önce kendinizi (ve havlularınızı) yıkayın ve durulayın.

Yıkadıktan sonra üst katta rahatlayın. 840 ¥ bileti yeşil çay ve sakin bir tatami odasında servis edilen sembei kraker içerir. 1,550 ¥ seçeneği size özel bir odada botchan-dango tatlıları ve ayrıca ziyaret ettiğinde İmparator için ayrılan özel banyoya hızlı bir şekilde bakar. İkinci kat tatami bölgesinde tekme, Dogo'ya gelmenin en büyük zevklerinden biridir. Ücretsiz çay yudumlayın veya Matsuyama'daki yazarı Soseki Natsume'un kaldığı ve çalıştığı üst katları keşfedin.

1 Mayıs 2020 Cuma

Kobe Görülecek Yerler

Büyük Hanshin-Awaji Deprem Anıtı, Kobe

Büyük Hanshin-Awaji Deprem Anıtı, Kobe

1995 yılında Büyük Hanshin-Awaji Depremi 6.433 kişiyi öldürdü, şehrin geniş alanlarını düzleştirdi ve limanın çoğunu yok etti. Belgesel görüntüleri ve sesi kullanan tanıtım filmi, bu modern şehrin korkutucu yıkımını gösteriyor. Yeniden oluşturulan post-deprem ekranı ve ileri teknoloji sergileri, olayın acılarını ve hatıralarını aktarıyor. Bu mükemmel müzenin İngilizce broşürleri ve elektronik rehberleri var ve İngilizce konuşan gönüllüler hazır. JR San-no-miya İstasyonu'nun bir durağı olan JR Nada İstasyonu'nun Güney Çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Hyogo Vilayet Sanat Müzesi, Kobe

Bu çarpıcı beton yapı, ünlü mimar Tadao Ando tarafından tasarlandı. Öncelikle betonla çalışan Ando, ​​ışık ve su kullanımı, iç ve dış mekanlarda harmanlanması ve akan geometrik yollar kullanmasıyla bilinir. Buradaki kalıcı sergi, Batılı tekniklerde uzmanlaşmış Kobe yerlileri olan 20. yüzyılın önde gelen Japon ressamları Ryohei Koiso ve Heizo Kanayama'nın sanatını içeriyor. Müze, geniş koleksiyonunu döndürerek Japon sanatçıların fantastik modern eserlerinin yanı sıra Henry Moore ve Auguste Rodin'in heykellerini sergiliyor. Ayrıca uluslararası tur programlarına da ev sahipliği yapmaktadır. JR San-no-miya İstasyonu'nun bir durağı olan JR Nada İstasyonu'nun Güney Çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Chinatown

Kobe Çin mahallesi

Meriken Park'a gidiyorsanız, Kobe's Chinatown'da kısa bir durak düşünün. Bölge aslen Çinli göçmenler için bir merkezdi, ancak şimdi çoğunlukla hediyelik eşya ve yiyecek arayan Japon turistler arasında popüler. Moto-machi İstasyonu'ndan Nankin-machi'yi bulmak için liman tarafında yürüyün ve büyük sahte mermer kapıdan mahalleye girin.

Kobe gezinizden sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.