29 Mayıs 2020 Cuma

Kyushu, Japonya

Kyushu

Kyushu

Kyushu'nun manzarası, aktif ama erişilebilir volkanlar, sayısız termal spa, sonsuz pirinç tarlaları ve ünlü patatesler, kış karları ile kaplı ormanlık dağlar, canlı sahiller boyunca yoğun limanlar ve keyifli sahil inzivaları ile daha çeşitli olamazdı.

Kyushu, 10.000 yıldan fazla bir süredir insan yerleşimi için yerleşmiş ve tercih edilmiştir ve binlerce yıllık harabeler ve eserler, bölgenin Japonya ile Asya'nın geri kalanı arasındaki insan teması için en önemli kapı olduğunu göstermektedir. En hızlı antropolojik değişiklikler, MÖ 300'den MS 300'e kadar, pirinç yaygın olarak yetiştirildiğinde ve karmaşık çanak çömlek ve aletler ortaya çıkmaya başladığında, Yayoi dönemini uygun bir şekilde çerçeveledi. Çin ile sürekli ticaret, refah ve kültür getirdi ve 16. ve 17. yüzyılların yerel inançları tarafından istihdam edilen ve köleleştirilen Koreli ustalar tarafından ileri seramikler getirildi ve üretildi.

Kyushu

Kyushu Hakkında Bilgiler

Batılı bilgi, silah, din ve yemek pişirme yöntemleri ilk kez Kyushu aracılığıyla Japonya'ya girdi. 1500'lerin ortalarında Nagasaki, girişimci ve cesur Avrupalı ​​tüccarlar ve misyonerler filolarının gelişini gördü ve Tokugawa Shogunate, 1600'lerin başlarında tüm gösterinin kapısını kapatıncaya kadar fikir ve mal ticaretinin çılgınlığı devam etmedi. İşleri durduran şey, endişe verici yeni bir fenomen olan Hristiyanlık'ın neden olduğu bir panik salgınıydı.

Yerlilere vaaz vermekten korkmayan Portekizliler ve diğer Katolikler kovuldu ve kalıcı olarak engellendi. Bununla birlikte, Hollandalılar daha fazla para düşünen ve bu nedenle daha az tehdit edici olarak kabul edildi ve inceleme ve tecrit altında kalmalarına izin verildi. Nagasaki Limanı'ndaki insan yapımı bir ada olan Dejima'nın yerleşim bölgesinde yer aldılar ve burada açgözlü mallar getirmeye devam etmeleri için teşvik edildiler, ancak sürekli korundular ve izlendiler. Önümüzdeki 200 yıl boyunca, bu karlı küçük düzenleme, Perry'nin güçlü "Kara Gemisi" nin gelmesine kadar Batı'nın Japonya ile tek temas şekli olacaktı.

Bugün Kyushu, eski ve yeni, doğa ve kültürün büyüleyici bir karışımıdır. Uzak ve sağlam iç mekanların çoğu, örneğin Aso Dağı'nın dumanlı konisi hala izole bir vahşi doğadır, ancak modern yaşamın olanakları şehirlerde ve sahil beldelerinde iyi bir şekilde sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder