1 Mayıs 2020 Cuma

Kobe Görülecek Yerler

Büyük Hanshin-Awaji Deprem Anıtı, Kobe

Büyük Hanshin-Awaji Deprem Anıtı, Kobe

1995 yılında Büyük Hanshin-Awaji Depremi 6.433 kişiyi öldürdü, şehrin geniş alanlarını düzleştirdi ve limanın çoğunu yok etti. Belgesel görüntüleri ve sesi kullanan tanıtım filmi, bu modern şehrin korkutucu yıkımını gösteriyor. Yeniden oluşturulan post-deprem ekranı ve ileri teknoloji sergileri, olayın acılarını ve hatıralarını aktarıyor. Bu mükemmel müzenin İngilizce broşürleri ve elektronik rehberleri var ve İngilizce konuşan gönüllüler hazır. JR San-no-miya İstasyonu'nun bir durağı olan JR Nada İstasyonu'nun Güney Çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Hyogo Vilayet Sanat Müzesi, Kobe

Bu çarpıcı beton yapı, ünlü mimar Tadao Ando tarafından tasarlandı. Öncelikle betonla çalışan Ando, ​​ışık ve su kullanımı, iç ve dış mekanlarda harmanlanması ve akan geometrik yollar kullanmasıyla bilinir. Buradaki kalıcı sergi, Batılı tekniklerde uzmanlaşmış Kobe yerlileri olan 20. yüzyılın önde gelen Japon ressamları Ryohei Koiso ve Heizo Kanayama'nın sanatını içeriyor. Müze, geniş koleksiyonunu döndürerek Japon sanatçıların fantastik modern eserlerinin yanı sıra Henry Moore ve Auguste Rodin'in heykellerini sergiliyor. Ayrıca uluslararası tur programlarına da ev sahipliği yapmaktadır. JR San-no-miya İstasyonu'nun bir durağı olan JR Nada İstasyonu'nun Güney Çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Chinatown

Kobe Çin mahallesi

Meriken Park'a gidiyorsanız, Kobe's Chinatown'da kısa bir durak düşünün. Bölge aslen Çinli göçmenler için bir merkezdi, ancak şimdi çoğunlukla hediyelik eşya ve yiyecek arayan Japon turistler arasında popüler. Moto-machi İstasyonu'ndan Nankin-machi'yi bulmak için liman tarafında yürüyün ve büyük sahte mermer kapıdan mahalleye girin.

Kobe gezinizden sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder