8 Mayıs 2020 Cuma

Dogo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen

İnsanlara Matsuyama'ya gittiğinizi söyleyin ve Dogo Onsen ilk tavsiye ettikleri yer olacak. Bu kaplıcalar, son binyıl boyunca şehrin en gözde cazibe merkezi olmuştur. Japonya'nın en eski yazılı metni, tanrıların, imparatorların ve köylülerin gözdesi olarak bahseder ve hala yerli halk ve ziyaretçiler tarafından günlük kullanımdadır. Günümüzde Dogo'daki ana ahşap bina 1894'ten kalma ve bir masal kalesine benziyor; önemli ölçüde değişen tek şey manzara.

Dogo Onsen Hakkında Bilgiler

Dogo Onsen, Matsuyama

Giriş 410 ¥, ama gerçek Dogo Onsen deneyimi için bazı fırfırlar ile bir banyo için 840 ¥ harcamak. Üst kata çıktığınızda havlu ve hafif bir yukata bornoz içeren bir sepet alacaksınız. Personel sizi Kami-no-Yu ya da Tanrıların Suyu'na yönlendirecektir. Tanrılar görünüşte basit şeyleri sevdiler: büyük granit küvet, modern çok yollu komplekslerden daha düzdür, ancak su müthiş hissediyor. Eğer dışarı çıkmak istiyorsanız, 1.550 ¥ sizi Tama-no-Yu ya da aynı suya sahip olan ama genellikle daha sessiz olan Ruhların Suyu'na götürür. Tüm banyolar cinsiyete göre ayrılır. Uygun onsen görgü kurallarını unutmayın: banyoya girmeden önce kendinizi (ve havlularınızı) yıkayın ve durulayın.

Yıkadıktan sonra üst katta rahatlayın. 840 ¥ bileti yeşil çay ve sakin bir tatami odasında servis edilen sembei kraker içerir. 1,550 ¥ seçeneği size özel bir odada botchan-dango tatlıları ve ayrıca ziyaret ettiğinde İmparator için ayrılan özel banyoya hızlı bir şekilde bakar. İkinci kat tatami bölgesinde tekme, Dogo'ya gelmenin en büyük zevklerinden biridir. Ücretsiz çay yudumlayın veya Matsuyama'daki yazarı Soseki Natsume'un kaldığı ve çalıştığı üst katları keşfedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder