8 Mayıs 2019 Çarşamba

SEONYUDO - KORE


SEONYUDO PARKI

SEUNYUDO

Seonyudo, Hangang Nehri'nde küçük bir ada. Eskiden pis su arıtma tesisinin bulunduğu ada 2002 yılnda eko parka dönüştürüldü. Kimyasal çözünme yataklarında şimdi ıtır, yosun ve eğreltiotu bahçeleri bulunuyor. Eski pompa istasyonunda bulunan nehir kıyısı kafesi, yine adada açılan galeri, sera ve 200 kişilik amfiteatr ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında sayılabilir.
YEOUIDO
Kore Menkul Kıymetler Borsası, şirketlerin genel merkezleri ve Kore'nin iki büyük yayın kuruluşu KBS ve MBC'nin bulunduğu bu bölge Seul'ün iş ve ticaret merkezi. Yeouido'nun turistler için en ilgi çekici yeri; dev ekran IMAX sineması, akvaryumu, çatıda gözlem güvertesi, alışveriş merkezi ve çok sayıda restoranıyla 63 City. Yeouido'da ayrıca Kore Ulusal Meclisi'nin binası bulunuyor.
BANPODAEGYO KÖPRÜSÜ – GÖKKUŞAĞI ŞELALASİ
Banpodaegyo Köprüsü'ne boylu boyunca yerleştirilen 200'ün üzerinde renkli ışık ve 380 fıskiyeden fışkıran sular muhteşem bir manzara yaratıyor. Toplam uzunluğu 570 metre olan Banpodaegyo Gökkuşağı Şelalesi en uzun köprü çeşmesi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
SEUL ORMANI
Seul'ün kalbinde bulunan Seul Ormanı herkesin tabiat ananın nimetlerinin tadını çıkarabileceği bir yer. Orman beş bölüme ayrılıyor: Kültürel Sanat Parkı, Ekolojik Orman, Doğal Hayatı Deneyimleme Alanı, Ekolojik Sulak Araziler ve Han Nehri Kıyısı Parkı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder