10 Mayıs 2019 Cuma

Kore Tapınakları

 KORE'DE TAPINAKLARI GEZDİK

kore tapınakları
Buseoksa Tapınağı  
Buseoksa Tapınağı büyüklüğü ve güzel manzarasıyla diğer tapınaklardan ayrılıyor. 676 yılında inşa edilen ana bina Muryangsujeon (18 No'lu Ulusal Hazine) güzel hatlarıyla dikkat çekiyor. Tapınaktan çok kısa bir araba yolculuğuyla, geleneklerini ve kültürünü bugün de devam ettiren soylu köyü Museom'a gidilebiliyor.
Pohang
Pohang, dünyanın en büyük çelik üreticisi POSCO'nun memleketi. 1968 yılında kurulan POSCO sadece otuz yıl içinde dünya çelik endüstrisinin tepesine yerleşti. Pohang'da ayrıca, Kore Yarmadası'nda güneşin en erken doğduğu yer olan Homigot da bulunuyor.
Tongdosa Tapınağı
Kore'nin en büyük tapınaklarından biri olan Tongdosa, içinde hiçbir Buda heykelinin olmaması, bunun yerine içinde “Sakyamuni Buda'nın gerçek türbesinin bulunması” ile ünlü. Ana bina 290 No'lu Ulusal Hazine ve civarda başka pek çok yerel hazine ve kültürel yerler bulunuyor.
Jinhae
Jinhae güney kıyısındaki en bilinen liman kentlerinden biri ve kiraz çiçeği ağaçları ile ünlü. Her yıl nisan ayında kiraz çiçeği ağaçları çiçek açtığında, on gün boyunca Jinhae Gunhangje Festivali yapılıyor. Festival boyunca insanlar buraya toplanıyor ve baharın gelişini kutluyor.
Jinju
Namgang Nehri'nin her iki tarafına yayılan küçük kent, Jirisan Ulusal Parkı'nın doğusunu keşfetmek için uygun bir yer. Jinju özellikle, 16. yüzyılın sonlarındaki Japon işgalinde burada yapılan ünlü savaşlarla tanınıyor. Jinju Ulusal Müzesi, Jinjuseong Kalesi, Chokseongnu Köşkü ve Nongae Türbesi en gözde turistik noktalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder