1 Ağustos 2020 Cumartesi

Dalat Özel Yerler, Vietnam

Dalat Fil Şelalesi

Dalat Fil Şelalesi

Dalat'ın yaklaşık 30 km (19 mil) güneybatısında, 30 metre yüksekliğindeki bu şelaleler (bir büyük ve birkaç küçük şelale), kolay binici kırsal turlarında popüler bir duraktır. Görüntüleme alanına giden yosunlu yol yağışlı mevsimde hain ve kuru mevsimde zorlayıcı olabilir, ancak bir kez orada, manzaralar etkileyici. Nam Ban köyünün hemen dışındaki şelaleleri almak yaklaşık 45 dakika sürer. Şelalelerde bir kahve dükkanı ve el sanatları dükkanı var. K'Ho ailesi tarafından yerinde dokunan tekstillere göz atın. Ayrıca Linh An Pagoda'nın yanında, bahçede ortanca ve çam ağaçlarıyla huzurlu bir çalışma tapınağı ve arkada dev bir Buda Buda (bahçe malzemeleri için bir depo olarak ikiye katlanır) dolaşın. Pagoda öğlen 12 ile 13:30 saatleri arasında kapalıdır.

Ahlar Gölü (Lake of Sighs)

Kasabanın kuzeydoğusundaki Ahlar Gölü, adını iki yıldız çapraz sevgili Hoang Tung ve Mai Nuong'un hikayesinden alıyor. Efsaneye göre Hoang Tung orduya katıldı, ancak Mai Nuong terk edildiğini düşündü. Umutsuzluktan göle atlayarak kendini öldürdü. Vücudunu keşfettiğinde sevgilisi de aynısını yaptı. Göle erişim, çocukları birkaç saat eğlendirebilecek bir kitle temalı park aracılığıyla sağlanır. Geniş araziler, çiçek bahçeleri, fotoğraf pozu için tasarlanmış heykeller, kahve tezgahları, beton hayvanlar ve kopya köy kulübeleri içerir.

Dalat Lat Köyü

Dalat Lat Köyü

Langlat Dağı'nın dibindeki Dalat'ın yaklaşık 12 km (7 mil) kuzeyinde, Dalat'ın isimlendirildiği Lat azınlık grubuna ev sahipliği yapan Lat Köyü bulunur. Köy rehberli turlarda popüler bir duraktır ve tur rehberleri geleneksel tarım ve dokuma tekniklerini ve köyün el sanatları dükkanlarını göstermektedir. Burası çok editör bir site değil ve Vietnam'ın etnik azınlıklarına ilgi duyanlar, daha otantik bir deneyim için Lak Lake ve Kon Tum'a daha uzaklara gitmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder