8 Ağustos 2020 Cumartesi

Quy Nhon Gezi Rehberi

Quy Nhon Phuong Mai Yarımadası

Quy Nhon Phuong Mai Yarımadası

Uçsuz bucaksız görünen Thi Nai köprüsünün karşısında (Vietnam'daki en uzun deniz geçişi), ilk bakışta endüstriyel olmaktan başka bir şey olmayan geniş, tozlu bir manzara var, ancak güneye gidin ve keyifli, geleneksel balıkçı köyleri tarafından ödüllendirileceksiniz. Eo Gio köyü en erişilebilir olanıdır, ancak tıpkı Bai Xep gibi, "sokaklar" dar, dolambaçlı ara yollardan başka bir şey değildir. Bu yarımada, yolunuzu bulmanın en kolay yolu değil, bu yüzden bir motosiklete güvenmiyorsanız, önce otele danışın.

Quy Nhon Bai Xep Plajı

Quy Nhon'un 10 km (6 mil) güneyinde, güzel bir sahil şeridi boyunca yer alan Bai Xep köyü, sonunda sizi el değmemiş küçük bir kumsalda tükürene kadar kesişen ve alçalan dar, kafa karıştırıcı bir konut alanıdır. Plaj şimdi iki büyük misafirhane ve bir tatil yeri tarafından işgal edilmiştir, ancak bu bozulmamış duygudan zar zor uzaklaşmıştır.

Quy Nhon Plajı


Quy Nhon Plajı

Bu beyaz kumlu plaj, An Duong Vuong Caddesi boyunca uzanan sepet teknelerle dolu uzun bir hilaldir. Vietnam'ın birçok yerinde olduğu gibi, çöp bir sorundur, ancak günümüzden itibaren kasaba en iyi şekilde görünmek için gerçek bir çaba sarf etmiş gibi görünüyor ve çalışıyor. Plajın güney ucuna yürüyebilir, daha tenha fakat kayalık Queen's Beach'e gitmek için bir burun boyunca yukarı ve üzerinden yürüyebilir, daha sonra Quy Hoa cüzam kolonisine gidebilirsiniz. Bu yürüyüş için yarım gün ayırın - bu 6 km (4 mil) kadar iyi. Olanaklar: yiyecek ve içecekler. Şunun için iyi: yürür; gün batımı; gündoğumu.

Thap Doi Cham Kuleleri

11. ve 13. yüzyıllar arasında bir süre inşa edilen bu restore edilmiş Cham kuleleri, yerliler için popüler bir buluşma yeri olan küçük bir parkta yer alan güney Vietnam'da en kolay erişilebilen kulelerden bazılarıdır. Efsanevi hayvanların karmaşık oymalarıyla ikiz kuleler, Cham imparatorluğunun sıradışı kalıntıları olarak kabul edilir çünkü diğer kulelerin çoğu üçlü kümeler halinde inşa edilmiştir. Gerçekte, şehir dışında bulunabilecek daha etkileyici kuleler var, ancak bunlar, hemen dışarıda sunulan ucuz, lezzetli sokak yemeklerinin zenginliği için kahvaltı saatinde görülmeye değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder