15 Ağustos 2020 Cumartesi

Son La, Vietnam

Son La, Vietnam

Son La

Son La, Mai Chau veya Hanoi'ye yolculuk için uygun bir gece durağıdır, ancak yalnızca bir veya iki iyi otel vardır. 1980 yılına kadar Tay Bac Özerk Bölgesi'nin bir parçası olarak kabul edilen bölgede pek çok tepe kabilesi yaşamaktadır.

Son La Kaplıcaları

Bir süre yorgun kemiklerinizi ıslatmak isterseniz, şoförünüzün veya bir motosiklet taksisinin sizi ana yolun birkaç mil güneyindeki güzel Suoi Nuoc Nong köyündeki kaplıcalara götürmesini sağlayın. Dikkat edin, oldukça karanlık ortak havuz pastoral olmaktan uzak.

Son La Gözetleme Kulesi (Cot V3)

Son La Gözetleme Kulesi (Cot V3)

Kasabanın ve çevrenin hakim bir görünümü için, Trade Union Hotel'in arkasındaki taş merdivenlerden Cot V3 olarak bilinen gözetleme kulesine çıkın. Tırmanış dik ve yaklaşık 20 dakika sürüyor ama manzara oldukça güzel.

Eski Fransız Hapishanesi ve Müzesi

Amerikan bombardıman uçakları tarafından tahrip edilmiş (ancak kısmen yeniden inşa edilmiş), bu eski Fransız ceza kolonisi, minik yeraltı hücreleri ve nemli koridorlarıyla, esaret altında yaşadığına dair güçlü bir izlenim bırakıyor. Bilet, hapishaneye bakan küflü bir kolonyal malikanede bulunan Son La Müzesi'ne girişi içerir. Alt katta, müze Son La'daki geçmiş ve günümüzdeki yaşam resimlerini sergiliyor ve üst katta bir Tayland köyü modeli ve etnik azınlık kıyafetleri sergisi var. Hapishane ve müze, şehir merkezindeki tepede, Halk Komitesi binasının yanında. Hediyelik eşya dükkanından 25.000diye cezaevi hakkında bilgi kitapçığı satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder