22 Ağustos 2020 Cumartesi

Sidney Gezisi Hakkında

Leydi Jane, Sidney

Leydi Jane, Sidney

Resmi adı Lady Bay olan Lady Jane, Sidney çevresindeki çıplak plajların en erişilebilir olanıdır. Aynı zamanda Sydney'in eşcinsel sahnesinin popüler bir parçası. Sadece birkaç yüz metre uzunluğunda ve bir taş duvarla desteklenen plajda, sörf yapılmadan güvenli bir şekilde yüzülebilir. Camp Cove'dan kuzeye giden yolu takip edin ve ardından uçurumun üzerinden sahile giden kısa, dik merdivenden inin. Circular Quay'den Watsons Bay'e giden 234 veya 325 numaralı otobüse binin. Oradan Cliff Caddesi boyunca Camp Cove'a doğru yürüyün.

LG IMAX Tiyatrosu

Hem boyut hem de etki açısından, bu sekiz katlı uzun film ekranı çok büyük. Bir saatlik sunumlar sizi okyanusların altında şaşırtıcı, geniş açılı keşif yolculuklarına ve dünyanın en yüksek dağlarının zirvesine götürür.

Lower Fort Caddesi, Sidney

Lower Fort Caddesi, Sidney

Bir zamanlar bu cadde boyunca, Dawes Point Battery'den Observatory Hill'e uzanan engebeli bir parkur olan yakışıklı Gürcü evleri, Sidney'in en iyi adresleri arasındaydı. Ayrıntılı ferforje dantel işçiliği hala birçok cepheyi süslemektedir.

Macquarie Deniz Feneri

Güneş parladığında, The Gap ve Macquarie Lighthouse arasındaki South Head Walkway boyunca 15 dakikalık uçurumun tepesindeki yürüyüş, Sidney'in en ilham verici manzaralarından bazılarını sunar. Mahkum-mimar Francis Greenway (sahtecilikten hapse atıldı), 1818'de Avustralya'nın ilk deniz fenerini burada tasarladı. Ziyaretçiler, her iki ayda bir düzenlenen rehberli turlarla (20 dakika süre; 5 dolar) deniz fenerinin tepesine çıkan 100 basamaktan tırmanıyor. Sydney Harbour Federation Trust tarafından. Tarihler ve rezervasyonlar için web sitesini arayın veya kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder