23 Nisan 2019 Salı

AYDIN - KUŞADASI REHBERİ

AYDIN - KUŞADASI REHBERİ


Akdeniz bitki örtüsünün hemen bütün türlerini bir arada görebilirsiniz. Özellikle kuzey kesiminin bitki örtüsü çok zengindir. Defne ve kestane kuşakları yanında yüksek nem nedeniyle ıhlamur ağaçları da göreceksiniz. Bu özelliği ile Karadeniz'i andıran bitki örtüsü şaşırtıcıdır. Ülkemizde çok az yerde yetişen kartopu ağaçları, Finike ardıcı topluluğu, pırnal meşesi ve dallı servilerin yetiştiği tek yer burasıdır. Bitki örtüsünün zenginliği hayvan türleri için de zenginlik getiriyor.
Milli Park'ta Anadolu parsı, yaban öküzü, yaban domuzu, vaşak, tilki, sansar, çakal, kurt, yabanileşmiş at ve tavşan gibi memeliler ile nesli azalan kartal, atmaca, şahin, akbaba gibi yırtıcı kuş türleri bulunur. Denizi ise balığın pek çok çeşidini sunar.
Milli Park'ta tepelere kadar çıkmayı düşünüyorsanız bunu yöreyi bilen bir rehber eşliğinde denemelisiniz. Ya da Kuşadası'ndaki seyahat acentalarının jeeplerle düzenlediği “Safari Turları'na” katılmalısınız.

KUŞADASI REHBERİ

ULAŞIM

Havaalanı (İzmir Adnan Menderes) 70 km, İzmir 90 km. Selçuk'tan ayrılan 20 km'lik yolla ulaşılıyor. Deniz yoluyla da ulaşım mümkün. İzmir'le her yarım saatte bir otobüs bağlantısı var. Akşam geç saate kalmayın. Kuşadası içi ulaşım: Çevre ile merkez arasında minibüslü ulaşım sağlanıyor. Didim'e Selçuk- Aydın yolunda Ortaklar'dan sapılıyor.
NE ZAMAN GİTMELİ
Ocak 6/12; Şubat 5/12; Mart 6/14; Nisan 12/20; Mayıs 17/25; Haziran 22/32; Temmuz 25/38; Ağustos 25/38; Eylül 20/30; Ekim 16/25; Kasım 12/18; Aralık 8/14
Tarihi eser bakımından zengin olan ilin sahil ilçeleri Kuşadası ve Didim'dir. Deniz için Haziran başından Eylül sonuna kadar mevsim uygundur. Sahil şeridi ile iç kısımlar arasındaki iklim farkını dikkate alınız. Şirince Köyü ve Selçuk pazarı, (Günlük) Yerel pazarda iki saat. Şirince Köyü'nde (İzmir-Selçuk metnine bakınız) gözleme, şarap ve gezi.
Jeep Safari, Davutlar-Milli Park, dağlara doğru tırmanış. Yabanıl doğada gezi. (Bu turlar Kuşadası'ndan olduğu gibi İzmir'den de yapılmaktadır. Turlar için seyahat acentalarına başvurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder