16 Nisan 2019 Salı

GÖCEK


GÖCEK


Muğla- Fethiye yolu üzerinde 120. km'deki Göcek yatçıların gözde yerlerinden birisidir. Yatlar için her türlü servisin verildiği iki marinası vardır. Fazla yapılaşmamış köye yatlar çok uğradıkları için hediyelik eşya ve çeşitli ihtiyaç maddeleri satan dükkanlar göreceksiniz. Birkaç da lokanta bulunuyor. Otel yok, fakat küçük pansiyonlar bulabilirsiniz. Deniz'de çok güzel tekneler, karada küçük bir balıkçı köyü tuhaf bir çelişki gibi dururlar.
Göcek Koyu'nun yanısıra çevrede güzel başka koylar da göreceksiniz. Yedi mil ötede yedi küçük adacıktan oluşan bir adalar gurubuna gitmenizi öneririz. Yaslıcalar denilen bu adaların tek tek adları bile yok. Öyle küçücük adalar ki, birileri çıkıp da ad vermemiş. Hepsine birden Yaslıcalar denilip geçilmiş. Adalarda hiç bir tesis yok. Çamlar, kumsal ve deniz... Bir de siz varsınız. Tabii tekneyle gelenlerin bıratığı çöpleri saymazsak. Adalara Fethiye'den tekne turları da uğruyor. 1,5 saatte ulaşıyor tekneler, genellikle bir saat mola veriyorlar. Büyükçe olanının denize uzanan kumsallı burnunun ucunda küçücük bir havuzcuk oluşuyor. Minik bebekler için özel olarak yapılmış gibi. Burada adalar arasında yüzme macerasını da korkmadan deneyebilirsiniz. En kısa ara hepi topu 12 metre iki adanın arasında. Yarım saat kadar yüzebiliyorsanız dört adayı dolaşabilirsiniz.

GÖCEK REHBERİ

Muğla'dan Fethiye'ye doğru 120 km. yol alınca Göcek Köyü'ne varılıyor. Sahili biraz içerde. Otel yok. Ev-Pansiyonlarda veya kampinglerde konaklanabilir. Birkaç lokanta ve yatçılara hediyelik satan dükkanlar, yatlar için marinalar var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder