19 Ağustos 2019 Pazartesi

KÜTAHYA' DA NEREDE NE YENİR?


Kütahya'da sıkıcık çorbası, mercimekli tosu­num, Kütahya güveci, cimcik aşı, ev baklava­sı denemeye değer . Afyon'un sucuğu, kay­mağı, kaymaklı lokumu, helvası, bükme ve ağzı açık börekleri meşhur.

Tarihi Kütahya Konağı

Kütahya'da yöresel yemekleri tadabileceğiniz tek mekan. Geleneksel döşenmiş tarihi bir ko­nakta, size özel odalarda ve isterseniz yer sof­ralarında, en özgün şekilde pişirilmiş yemekle­ri yiyebilirsiniz; kızılcık çorbası, tutmaç çorbası, güveç, cimcik mantı, tosunum böreği, kol bö­reği, çarşaf böreği, güllaç, fırın sütlaç, ev bak­lavası... Güzel bir bahçesi var. Kurşunlu Camii yanı No: 3 
Kütahya, 0274 223 88 44

Kurtuluş Konağı
Kentin en şık, tarih kokan restoranı... 172 yıllık bu konak, bir zamanlar Kurtuluş İl­kokulu'ydu. Üniversiteyi bitirdikten sonra doğduğu yere dönüp, buraya hayat vermek isteyen, genç işletmeci Nida Olçar'ın proje­siyle restore edildi ve kentin en keyifli meka­nı haline geldi. Kurtuluş kebabı, kızartılmış dondurma, sıcak çikolatalı kek ile hint hur­ması, kuşburnu ve böğürtlenden yapılan özel Osmanlı saray içeceği dikkate değer... Pazartesi hariç her gün 08.00-24.00 saatleri arasında açık. Nida Hanım yakın bir zaman­ da Kütahya kültür turlarına başlamayı planlı­yor. Konağın alt katında, kente özgü elişi he­diyeliklerin satıldığı bir bölüm var. Asım Gün­düz Cad . Buse Çiçekçilik Aralığı, Mecidiye Mah. Dersane Sok. 
Kütahya,0274 212 04 04,
www.kurtuluskonagi.com

Özgür Pide ve Sac Kavurma Salonu 
Aizanoi'yi gezdikten sonra, bu mütevazı ve temiz lokantada bir pide molası verebilirsi­niz. Kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı, peynirli lezzet­li pideler ve sac kavurma denemeye değer. 
Çavdarhisar, Kütahya 0274 3511 28 81

Hisar Lokantası
Çavdarhisar' da mideniz kazınırsa aklınızda bulunsun... 
Çavdarhisar, Kütahya,0274 361 30 07

Sultan Sofrası

Kazım Usta'nın ünlü kebap salonu, Eskişehir karayolunun 2. km'sinde . Mezeler ve etler leziz.
Kütahya, 0274 225 15 15
Döner Gazino

Kale içinde, 45 dakikada kendi ekseni etra­fında tur atan , belediyeye bağlı bir restoran.
Kütahya,0274 226 21 76

Neşe Fırını

Sadece cumartesi ve pazarları açık olan Kah­raman Sokak'taki Neşe Fırın'ın tahinli ve haş­haşlı pideleri için uzun kuyruklar oluşuyor. Fı­rının bir şubesi de, Hürriyet Caddesi'nde. Bu­rası pideleri sadece pazar günü 06.00-13.00 saatleri arasında satıyor.

Yıldız Kıraathanesi

Mustafa Yıldız'ın güzel kahvesinde oturup çay içmeden, Aizanoi'den ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder