2 Aralık 2019 Pazartesi

BULGAKOV EV MÜZESİ

BULGAKOV EV MÜZESİ

BULGAKOV EV MÜZESİ


BULGAKOV EV MÜZESİ Fiziki Konumu

Moskova'da, Bolshaya Sadovaya caddesindeki № 10 numaralı evde, ünlü bir yazar olan MABulgakov'un 1921'den beri yaşadığı bir 'canavarca daire' var. Daire № 50, bir prototip olarak hizmet ettiği için 'canavarcıklar' olarak değerlendirildi. 'Master and Margarita' romanında bahsedilen daireye. Daire ayrıca 'Hausbranntweinsee'de de bahsedildi. Çağdaşları için bu daire, tiyatro gösterilerinin, edebi ve kültürel etkinliklerin düzenli olarak yapıldığı 'Bulgakov Evi' müzesi olarak bilinir. Orijinal müzenin ziyaretçilerinin emrinde sekiz oda bulunuyor, ki bunların dördü yazarın kişisel eşyaları. Eski mobilyalar, korunmuş el yazmaları ve fotoğraflar, 20. yüzyılın ilk yarısından itibaren mobilyalar ve yazarın işyerinde - müze çalışanları odalardaki orijinal tasarımı korumaya çalışıyorlar. Geçmiş sergiler için eski toplumsal apartmanın diğer dört odası kullanılır. 'Bulgakov Evi', bu seçkin yazarın çalışmalarına ithaf edilen Rusya'nın tek müzesidir. Müzeye giriş ücretsizdir. İlgili tüm taraflar ana konumlarını ücretsiz olarak görebilirler. Odalardan birinde, sırrın bulunduğu tunç dekorasyon var. Özenli ziyaretçiler, anıtın sağındaki işaret parmağının çok silinmekte olduğunu fark ediyorlar. Başarı için sürtülmelidir. Anıt yaratıcı kişiliklerin ilham vermesine yardımcı olur. Müzedeki birçok ziyaretçi müzede Michail Bulgakov'un tüm eserleri tarafından hakim olan özel bir mistik havanın olduğunu iddia ediyor. Moskova'daki ünlü Rus yazar Mihail Bulgakov’un şuan müze olarak kullanılan evinde 14 yıldır memur olarak çalışan kedi Begemot kaçırıldı.
Dünyaca ünlü yazarın en büyük eserlerinden ‘Usta ile Margarita’ romanını yazdığı ev olan ‘Bulgakovskiy Dom’ müzesinde, 14 yıldır görev yapan Begemot'un kimliği belirsiz bir kadın tarafından kaçırıldığı üzerinde duruluyor. Konu müze yönetimini üzerken Moskova emniyeti konuyla ilişkili özel bir ekip kurdu.

BULGAKOV EV MÜZESİ


BULGAKOV EV MÜZESİ  Yapısı

Müze, internet sitesinden yaptığı açıklama da "Begemot, 2005 yılından beri özel bir doktor ve stilistin gözetimi altında müzede yaşıyor. Başlıca özellikleri: Kabarık siyah tüylü, Sibirya ve İran kedisi karışımı, 6 kilogram ağırlığında ve sert bir karakteri olması" ifadelerini kullandı. Açıklamada, görenlerden kedinin yerini bildirmesi istendi. Son olarak Rus basını da olayla ilgili harekete geçerken müzenin müdürü Nikolay Golubev, "Kedi bu sabah çalındı. Müze açıldığında kedi ev sahibi gibi bahçeyi geziyordu. Onu herkes tanıyor. Bir kadın çalıp, çantasına koyup metroya götürmüş. Bunu bir genç kız görüp bize haber verdi" dedi. Emniyetin müzenin ve çevrenin tüm kamera kayıtlarını inceleyeceğini söyleyen müze müdürü, memurlarından biri olan kedi Begemot'un müzenin sembol isimlerinden bir olduğu kadar çok sayıda fare ve böcek yakaladığından da bahsetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder