29 Aralık 2019 Pazar

Pythonbrug Köprüsü

Hollandanın Yapıları Pythonbrug Köprüsü

Amsterdam'da çok güzel ve olağandışı köprüler görülebilir. Bunların arasında, her şeyden önce python köprüsü veya yılan biçimli köprüye değinilmelidir. Köprünün ayırt edici adı mükemmel bir şekilde birincil özelliğini yansıtmaktadır. Metal köprü olağandışı serpantin şekli ile karakterize edilir. Köprü, çok daha cazip hale getiren çok sayıda kırmızı pervanesi olan güzel parmaklıklar ile donatılmıştır.

Pythonbrug Köprüsü


Borneo Adası ile Sporenburg Yarımadası'nı birbirine bağlayan köprü 2001 yılında açılmıştır. Köprü, Amsterdam'ın merkezinde, çarpıcı tarihi eserler yanında yer almaktadır. Mimarlık bürosunun West 8 işçileri, birkaç yıl önce şehrin merkezini tazelemek ve büyük sarma pitonunu anımsatan bu garip yüksek teknoloji köprüsünü inşa etmek için karar verdi.

Köprünün rengi tesadüfen seçildi ve sembolik bir karaktere sahip değildi. Birkaç yıl içinde Amsterdam'ın birçok gezi programı için 'Python' Köprüsü şart koştu ve sadece meraklı turistleri değil aynı zamanda farklı ülkelerden inşaat işçilerini de cezbetti. Hollanda'nın diğer köprüleri gibi 'Python' da sağlam ve güvenlidir. Köprünün inşası sırasında sadece yüksek mukavemetli çelik kullanıldı.

Pythonbrug Köprüsü Özellikleri

Pythonbrug Köprüsü


West 8 tarafından Borneo / Sporenburg'un üç köprüsü, liman-yerleşim bölgesinde eşsiz atmosferin yaratılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Biri Batı tarafında, diğeri Doğu tarafında olmak üzere iki köprü, Demiryolu havzasının 93 metrelik suyunu kaplıyor ve Borneo ve Sporenburg adalarını birbirine bağlıyor. Üçüncü köprü Doğu köprüsü hattında yer alır ve 25 metre genişliğindeki iç limana yayılır.

Resmi olarak Yüksek Köprü (Hoge Brug) olarak bilinen Python Köprüsü, Amsterdam'ın Doğu Docklands bölgesindeki Sporenburg ve Borneo Adası arasındaki kanalı kapsayan bir köprüdür. 2001 yılında inşa edilmiş ve 2002 yılında Uluslararası Yaya Köprüsü Ödülünü kazanmıştır. Parlak kırmızı köprü 90 metrelik bir alana yayılmıştır ve West 8 mimari firmasının Adriaan Geuze tarafından tasarlanmıştır. Görsel olarak benzer Lage Brug yakındadır. Bu benzerdir, ancak bisikletçilerin üzerinden geçmesine izin veren yüksek yükseklik olmadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder