22 Aralık 2019 Pazar

İskoçya Krallığı


İskoçya Hakkında

iskoçya

İskoçya Avrupa'da, Büyük Britanya'nın kuzey ucunda yer almaktadır.
İskoçya İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda ile birlikte İngiltere'nin bir parçasıdır. İskoçya İngiltere ile bir sınır paylaşıyor. İskoçya 700'den fazla ada içerir. Bunlar Orkney, Shetland ve Hebrides adlı grupları içerir.

İskoçya Tarihi


İskoçya'nın başkenti Edinburgh, en büyük şehri Glasgow'dur. Diğer büyük şehirler Aberdeen ve Dundee'dir. Aberdeen, Kuzey Denizi'nde petrol bulduktan sonra petrol endüstrisi için önemli bir merkez haline geldi. İskoçya'nın en yüksek dağı, 1344 metre yükseklikte bulunan Ben Nevis'tir. İskoç Yaylaları İskoçya'nın tarihsel önemi ve düşük nüfus yoğunluğu olan dağlık bir bölgesidir. Büyük şehirlerin çoğu İskoçya'nın ovalarında bulunur. İskoçya'da mühürler, dağ tavşanı, ptarmigan, stoats ve altın kartal da dahil olmak üzere çeşitli yaban hayatı bulunabilir. İskoçya'da 300'den fazla tren istasyonu vardır. İskoç sürücüler yolun sol tarafını kullanıyor. İskoçya, gayda, kil ve yayla dansı gibi gelenekleri olan eşsiz bir kültüre sahiptir. 1872'de İskoçya ilk uluslararası futbol maçında (futbol) İngiltere'yi oynadı. Sonuç 0-0 berabere kaldı. Devedikeni, İskoçya'nın ulusal bir sembolüdür.

iskoçya

İskoçya Krallığı Büyük Britanya Birleşik Krallığı'nda Birlik Eylemleri'nin İngiltere ile birleşmesine kadar 1 Mayıs 1707'ye kadar bağımsız bir devlet olarak kaldı. 28. 1 Temmuz 1999'dan beri, İskoçya'nın 1707'den beri ilk kez kendi parlamentosu var. 29. Ülkenin 78.772 km²'lik alanı vardır. 30. Toplam nüfus 5,2 milyon civarındadır, İngiltere nüfusunun yaklaşık yüzde 8,5'i. 31. Ülkenin kilometrekaresi başına yaklaşık 167,5 kişi yaşamaktadır. 32. Kuzey Amerika'da İskoçya'da olduğu kadar çok İskoçyalı yaşıyor, ABD ve Kanada'daki nüfus sayımları İskoç atalarının olduğunu iddia eden yaklaşık beş milyon insanı tespit ediyor. 33. Ülkenin hala İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'dan ayrı olarak kendi yasal sistemi vardır. Jüriler “suçlu”, “suçsuz” ve “kanıtlanmamış” kararlarına geri dönebilirler. 34. 1695 yılında kurulan İskoçya Bankası, İngiltere'de yaşayan en eski bankadır. Aynı zamanda Avrupa'da kendi banknotlarını basan ilk bankadır. 35. Ünlü İskoç icatları arasında 1925 yılında John Logie Baird tarafından geliştirilen televizyon, 1876'da Alexander Graham Bell (aşağıda resmedilmiştir) telefonu ve 1928'de Alexander Fleming'in penisilin yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder