19 Aralık 2019 Perşembe

PARİNİRVANA STUPA TAPINAĞI

PARİNİRVANA STUPA TAPINAĞI

PARİNİRVANA STUPA TAPINAĞI

PARİNİRVANA STUPA TAPINAĞI KONUMU

Mahaparinirvana tapınağı ve Parinirvana Stupa, Hint şehir Kushinagar'da bulunmaktadır. Bu mekanlar birbirlerine çok yakın oldukları için genellikle tek bir ilgi noktası olarak kabul edilir. Küçük kasaba Kushinagar, dünyanın en önemli hac merkezlerinden biridir. Efsanelere göre burada Gautama Buda'nın parinirvana ulaştığı söyleniyor. Şehrin heyatı, M.Ö. 5-3. Yüzyılda geldi. Kral Ashoka döneminde, topraklarında birden fazla vihar ve stupa inşa edildi.
Kent M.Ö. 12. yüzyıla kadar gelişti ve sonra terk edildi ve unutuldu. Benzersiz dini mekanlarının birçoğu sonsuza kadar kayboldu. 19. yüzyılın sonlarında antik kent kazı yapmaya başlayan arkeologları cezbetmiştir. Sonuç olarak tapınağın kalıntıları ve Mahaparinirvana Parinirvana Stupa da dahil olmak üzere birçok paha biçilmez eser bulundu. Bu önemli olay 1876'da oldu. Bina 1956'da tamamen yenilenmiştir. 2 300 yıl önce inşa edilmiş stupa daha önce 1927'de yeniden inşa edilmiştir. Tapınağın yanında siyah taştan yapılmış Buda Matha Kuar heykeli de dahil olmak üzere önemli önemli yerler var. Buda'nın son kez vaaz ettiği sitede yüklü. Yakınlarda, tanınmış bir cazibe daha var. Bu, uzanan 6 metre uzunluğundaki Buda'nın heykeli. Efsanevi kent Kushinagar'ı ziyaret etmeye karar veren gezginler, M.Ö. 5. yüzyılda inşa edilmiş olan restore edilmiş Rambhar stupasını görebilirler. Buda'nın sinterleme tesisinin bulunduğu yerde. 

PARİNİRVANA STUPA TAPINAĞI

PARİNİRVANA STUPA TAPINAĞI YAPISI

 Gorakhpur'a birkaç kilometre mesafedeki Kushinagar, Hindistan'da Uttar Pradesh'te, Gandak Nehri'nin kıyısında, Stupas ve tapınakların şehridir. Eski Hint şehirlerinden biri, kökenleri Buda öncesi döneme kadar izlenebilir ve ayrıca Lord Buda'nın burada kurtuluşuna ulaştığına inanılır. Kushinagar'daki önemli Stupas'tan biri de Kushinagar, Parinirvana Stupa'dır. Indianholiday.com Parinirvana Stupa, Kushinagar ve Uttar Pradesh'in ve Hindistan'ın diğer bölgelerinin diğer turistik yerleri hakkında çevrimiçi bilgi sunmaktadır. ACL Carlleyle'nin gözetiminde 1876-77 yıllarında yapılan kazılar, ana Mahanirvana Stupa'nın kalıntılarını ve yatan Buda heykelini ortaya çıkardı. Ana stupa ve öndeki türbe, 2.74 m yüksekliğinde tek bir platform üzerine kuruludur. Bu bölgeden ele geçen yatar Buda heykeli 6.1 m uzunluğundadır. Tek bir kumtaşı bloğundan oyulmuş monolitik bir heykel. Yatan yatar Buda görüntüsü, sağ tarafında, yüzü batıya doğru bakarken, muhtemelen hayatının gün batımını belirten bulunmuştur. Sağ el başının altına muhtemelen bir yastık olarak yerleştirilir. Görüntü, kaidenin batı tarafına gömülmüş üç insan figürü ile bir kaide üzerine monte edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder