31 Mart 2020 Salı

Kahraman Şehir Volgograd

Volgograd Hakkında

volgograd



Rusya'nın Güney Federal bölgesinin bir parçası olan Volgograd Bölgesi'nin bir merkezidir. Volgograd bölgesi, aynı zamanda Güney Rusya'nın kapısı olan olumlu bir stratejik konuma sahiptir. Astrakhan, Voronezh, Saratov Bölgesi ve Kazakistan ve Kalmıkya cumhuriyetleri ile sınır komşusudur. Şu anda Volgograd'da 100'den fazla milliyet yaşıyor. Volgograd'da iklim şiddetli ve kıtasaldır. Haziran ayında sıcaklık sıfırın üstünde 36-42 derece ve kışın - sıfırın altında 15-20 derece. Kural olarak, kış Kasım ayında başlar ve 130-150 gün boyunca devam eder. Bahar genellikle uzun değildir ve Mart veya Nisan aylarında başlar. Yaz genellikle sıcak geçer. Yani burada tüm Rus hava mevsimlerini deneyebilirsiniz!Volgograd sağ Volga bankasında bulunmaktadır. Şehir nehir boyunca yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Modern Volgograd büyük ölçekli bir sanayi merkezidir. Burada yakıt, metalurji, kimya, petrol, mühendislik endüstrisi, ağaç ve gıda endüstrisi gibi çıkarıcı endüstriler geliştirilmiştir.




Mamaev Tepesi 

mamaev

Şehrin ana bölgesine hakim olan Mamaev Tepesi haritalarda Yükseklik 102,0 olarak işaretlenmiş ve Stalingrad cephesinin savunma sistemindeki ana zincirdi. Ayrıca Volga bankaları için mücadelede anahtar pozisyon olduğu ortaya çıktı. 1942 yılının son aylarında şiddetli savaşlar oldu. Tepenin zemini bombalar, füzeler ve mayınlar tarafından sürülmüştü. Tam burada, Mamayev Tepesi bölgesinde, 2 Şubat 1943'te Stalingrad Savaşı bitti. Volgograd kahraman kentinin simgesi haline gelen "Anavatan" heykeli olan dünyaca ünlü anıt Mamaev Tepesi'nde 1967'de açıldı.

28 Mart 2020 Cumartesi

Cap Spartel Gezisi

Herkül Mağaraları, Cap Spartel

Herkül Mağaraları, Cap Spartel

Pelerin beş kilometre (3 mil) güneyinde, ünlü işçilerinin ardından burada dinlendiği söylenen bölgenin efsanevi kahramanla ilişkisine bağlı popüler bir turistik cazibe olan Herkül Mağaraları vardır. Tarih öncesi zamanlardan beri yerleşimde olan mağaralar, değirmen taşlarını kesmek için daha yakın zamanda kullanıldı, bu nedenle duvarlarında ve tavanında yüzlerce yuvarlak girinti, aksi takdirde Herkül'ün pençe parmaklarına atfedildi. Mağaralar, sörfün lagünün ve alt mağaranın içine çöktüğü Afrika kıtası şeklindeki pencere benzeri açıklıkları ile bilinir. Efsaneye göre mağara, Cebelitarık Boğazı'ndan geçen ve sizi Akdeniz'in diğer tarafına götüren bir tünele götürür. Mağaranın girişinde, şemsiyenin altındaki terasta oturabileceğiniz ve soğuk bir içecekle deniz manzarasını seyredebileceğiniz çok sayıda kafe var.

Cotta, Cap Spartel

Cotta, Cap Spartel

Cap Spartel'in yaklaşık 7 km (4½ mil) güneyinde, plaja doğru bakın ve MÖ 3. yüzyıl Roma kenti Cotta'nın kalıntılarını göreceksiniz. Roma İmparatorluğu'na ihraç edilen bir hamsi macunu olan garum üretimi ile biliniyordu. Kasabadan geriye kalan tek şey binaların, hamamların ve villaların temelleri. Siteye yoldan veya daha kolay bir şekilde, yerel olarak Robinson Plage olarak bilinen deniz fenerinden güneyde uzanan geniş plajdan yürüyebilirsiniz.

27 Mart 2020 Cuma

Ouarzazate, Fas

Ouarzazate, Fas

Ouarzazate Hakkında

Fransız koruyucusu yıllarında izole bir askeri karakol olan Ouarzazate, yani Berber Tamazigh dilinde "gürültü yok" anlamına geliyordu. Ancak bugün, kasaba Fas'ın Hollywood'u ve film yapımcıları, geniş, avuç içi saçak bulvarlarıyla bu genişleyen çöl kavşağında düzenli olarak dükkan kuruyorlar. Brad Pitt, Penélope Cruz, Angelina Jolie, Samuel L.Jackson, Cate Blanchett ve daha birçoğu Ouarzazate'in süitlerini ve sokaklarını süsledi; ve burada bir film okulu Faslı ve uluslararası öğrencilere sinema sanatları eğitimi veriyor. Tinseltown vibe ve halka açık büyük film setlerine rağmen, Ouarzazate rahat bir atmosferi koruyor, bu da bir kaldırım kafesinde oturmak, bir kafe noir yudumlamak ve ünlüleri ziyaret etmek için harika bir yer yapıyor - veya en azından yerleşik bir ekstra olarak çalışma deneyimlerini mutlu bir şekilde anlatacak olan yerli halk (1990'ların sonunda zirvede, film endüstrisi yerel nüfusun neredeyse yarısı için rahat çalışma sağladı). Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ana cazibe hala Ouarzazate'i ilk başta film yapımcıları için bir dayanak haline getiren sinematik çevreleyen arazidir: yani Aït Ben Haddou'daki kırmızı parlayan kasbah; aralarında muazzam kanyonlar, boğazlar ve ay benzeri bozkırlar bulunan karla kaplı Yüksek Atlas ve Sahara.

Cherg Seferleri, Ouarzazate

Cherg Seferleri, Ouarzazate

Ametistleri keşfetmek için vadiler ve vadiler boyunca veya dağlara özel günlük geziler Cherg Expeditions tarafından yönetiliyor. Çok günlük çöl turları için de oturum açabilirsiniz. Yakındaki yerler Fint Vahası ve Aït Ben Haddou'daki kasbahları içerir.

26 Mart 2020 Perşembe

Tanca Gezisi

Kasbah Akdeniz Kültürleri Müzesi, Tanca

Kasbah Akdeniz Kültürleri Müzesi, Tanca

12. yüzyıldan beri işgal edilen mevcut Kasbah Sarayı, 18. yüzyılda Ahmed Ben Ali tarafından yeniden inşa edildi. Bu eski iktidar koltuğu şimdi mozaik zeminler, halılar, mücevherler, seramikler, deri, hançerler, aydınlatılmış el yazmaları, tekstil ürünleri ve oyma ve boyalı sedir tavanların ince hazırlanmış örnekleriyle güzel bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Avludaki mermer sütunlar antik Roma şehri Volubilis'ten alınmıştır. Venüs'ün mozaik yolculuğunu veya gerçek boyutlu Kartaca mezarını kaçırmayın. Ayrıca dolaşmak için hoş bir Fas-Endülüs bahçesi ve muhteşem manzaralı bir çatı kafe var. Moulay İsmail'in eski hazinesi Bit el Mal'dan saraydan çıkın; bir zamanlar altın ve değerli taşlar tutan dev knobby ahşap kutuları arayın.

Tanca St. Andrew Kilisesi

St. Andrew's Kilisesi

Fas şu anda Müslüman bir ülke iken, bu yükselen Anglikan kilisesi hala Tanca'in uluslararası günlerinin bir kalıntısı olarak duruyor. 1905'te Kraliçe Victoria'nın verdiği topraklarda kutlanan Tanca'in bir zamanlar kilisenin iç mekanında ünlü olduğu gelişen dinlerarası ilişkiler hakkında bir fikir edineceksiniz; Rab'bin Duası sunağın arkasına Arapça olarak oyulmuştur ve Kuran'dan alıntılar Mağribi tarzındaki duvarlarda görünür. Bir mezarlık kiliseyi çevreler ve II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika'da savaşarak ölen İngiliz ve İngiliz askerlerinin mezarlarını tutar. Bekçi neredeyse her zaman tesiste ve kiliseye küçük bir bağış için (yaklaşık 20 DH), kilise ve buraya gömülmüş olanlarla ilgili bilgisiyle sizi şaşırtacak.

Cinémathèque de Tanger, Tanca

Bu popüler sinema ve kültür merkezi olan Cinémathèque de Tanger, yenilenmiş, beyaz yıkanmış 1938 tiyatrosunda yer almaktadır ve iki ekranda retrospektif gösterimler ve modern filmler sunmaktadır. Eski İspanyol film broşürleri, meraklı, cin esintili kokteyllerin ve hafif ısırıkların bulunduğu tam bir menü bulunan kafede camın altından göz kamaştırıyor. Renkli, rahat sandalyeler, insanları izlemek için mükemmel olan efsanevi Grand Socco'ya dökülür.

25 Mart 2020 Çarşamba

Djemâa el Fna, Marakeş

Djemâa el Fna

Djemâa el Fna

Medine'nin tam merkezindeki karnavalesk meydanı Marakeş'in kalp atışı ve UNESCO Dünya Mirası listesindedir. Bu asırlık kare, bir zamanlar bölgesel çiftçiler ve esnaflar, hikaye anlatıcıları ve şifacılar için bir buluşma noktasıydı; bugün çarşılar, camiler ve terasın mükemmel manzaralı balkonlu kafeleri ile çevrilidir. Travesti dansçılar kirpiklerini vuruyor; kobralar yılan gezginlerinin tonlarına salınır; kına kadınları ellerinde dönen izler bırakır; falcılar benekli gelecekleri ortaya koyar; eczacılar parlak toz iksir ve baharatlar sunar; Berber azı dişlerinin masalara yığılmış çalı dişhekimleri kullanılmış protezleri ve çıkarılan dişleri satar; Ve en önemlisi, erkekler birbirlerine gaz lambası etrafındaki sihirli bir halıda, eski yolla hikayeler anlatırlar.

Djemâa el Fna Hakkında

Djemâa el Fna

Bütün gün (ve gece) uzun bir süre, yaklaşık 4 DH bir bardak için, kare boyunca sıralanan yeşil çingene arabalarından taze portakal veya greyfurt suyu alabilirsiniz. Ayrıca, göz kamaştırıcı kostümleri deri su torbaları ve cilalı pirinç içme kaseleri taşıyan fitil su satıcılarından biriyle (ayrıcalık için en az 10 DH ödemeniz bekleniyor) bir fotoğraf için poz verebilirsiniz. Sunulan bardak sudan içmeyi önermeyin. Veya kuzeybatı köşedeki kurutulmuş meyve ve fındık tezgahlarından tatlı tarihler, kayısı, muz, badem, şeker kaplı fıstık ve cevizde atıştırmalık. Marrakshis'in yemek yemek, buluşmak ve eğlenmek için dışarı çıktığı gece et ve sebze ızgaraları pişiyor. Bugün eğlenceli bir pazar olabilir, ama bir zamanlar Djemâa'nın amacı daha korkunçtu; günahkarların, suçluların ve Hıristiyanların kopmuş başkanlarının halka açık görüşlerini ağırladı. Djemâa aslında "buluşma yeri" anlamına gelir ve el Fna "son" veya "ölüm" anlamına gelir. Yankesicilerden sakının!

24 Mart 2020 Salı

Takoradi, Gana

Takoradi, Gana

Takoradi

Gana'nın dördüncü en büyük şehri, hareketli bir ticaret merkezine karşı sakin plajlar oynuyor. Dünyanın her yerinden insanlar hem güzelliği hem de kumların üzerinde servis edilen taze deniz ürünlerinin tadını çıkarmak için sahili ziyaret ediyor. Çılgın şehir hayatı, Gana’nın petrol endüstrisi tarafından körüklenen bir ekonominin Pazar Çemberi'ndeki satıcıların labirentinde görüldüğü kısa bir mesafe içinde sizi bekliyor.

Takoradi San Sebastian Kalesi

Gana’nın en eski üçüncü kalesi, kendine özgü beyaz duvarlarında hem Portekizce hem de Hollandaca etkileri gösteriyor. George Kalesi'nin küçük ölçekli bir kopyası olarak tanımlanan kale, 1520'lerde Portekizliler tarafından İngiliz denizcilerin Shama ticaretine müdahale etmelerini engellemek için inşa edildi. Hollandalılar 1600'lü yılların ortalarında yapıyı devraldı ve restore etti ve 1872'de İngiliz yönetimi altına gelene kadar orada altın ve köleler ticareti yaptı. Kale bir dönüm noktasıdır, ancak iyi bakılmamıştır. Ziyaret etmeden önce okumaya yardımcı olur.

Takoradi Busua Pleasure Plajı

Takoradi Busua Pleasure Plajı

Kıyıdan yaklaşık 32 km (20 mil) uzakta bu plajda güneşlenerek, yüzerek ve keşfederek bir gün geçirin. Takoradi – Tarkwa Yolu Agona Kavşağı'na çıkar. Oradan sola dönün, yüzmek için harika olan nazik bir sörf yapın. Açık hava bar ve restoran hafif yemekleri sunar. Dağ evleri mevcuttur. Sadece 5 km (3 mil) uzaklıkta, İngiliz ve Hollandalıların 200 yıldan uzun bir süredir savaştığı Fort Metal Cross'u keşfedebilirsiniz. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek. En iyisi: yüzme; yürüme.

Takoradi Kakum Ulusal Parkı

Yağmur ormanı gölgeliklerine çıkın ve maymunların Tarkoradi'nin yaklaşık 90 dakika kuzeybatısında bu parkta nasıl yaşadıklarını görün. Altı ağaçlık platform ve tümü yerden 30 metre (98 feet) yükseklikte bir gölgelik geçit, yağmur ormanı ekosisteminin eşsiz bir manzarasını sunar. Orman benzeri yaşam alanı yedi primat türüne, 500'den fazla kelebek türüne ve yaklaşık 250 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Aşağıya bakmayı da unutmayın; fillerde düşmüş meyveler için yiyecek arama görebilirsiniz.

23 Mart 2020 Pazartesi

Jabal Moussa (Sina Dağı), Mısır

Jabal Moussa (Sina Dağı)

Jabal Moussa (Sina Dağı)

Sina Dağı'nın tabanından, sizden önce gelen tüm yürüyüşçüler sizden 7.504 metre önünüzdeki noktalara benziyor ve zirveye ulaşma olasılığı İncil oranlarını almaya başlıyor. Dağa çıktıkça, sadece yoldan geçen ve patronajını arayan garip deve sürücüsü çevredeki tepelerin sükunetini bozar. Temiz çöl dağ havasının duyularınızı nasıl uyandırdığını görmek için her seferinde durun. Granit dağlarının tozlu gül tonu ve mutlak barış, bu toprağın çok sayıda dini keşif ve vahiy geliştirdiğini şaşırtmıyor. New Age savunucuları da buradaki manzaradan geçen yerçekimi enerjisinin ley hatları olduğuna inanıyor. Hangisine inanırsan inan, gerçekten alçakgönüllü bir yer.

Sina Dağı, Aziz Catherine Manastırı'nın üzerinde Musa'nın On Emir alması gereken yere yükselir. Akademisyenler bu iddianın binlerce yıldır meşruiyetini tartıştılar ve hiçbir şey çözmediler. İncil Sina Dağı için başka yerler önerilmiştir, ancak dağın eski antik ticaret yolu üzerindeki konumu ve hacıların dergilerindeki hesaplar bu dağ için iddiayı doğrulamaktadır.

1934 yılında, önceki Justinian tapınağının kalıntılarını kapsayan Jabal Moussa'nın zirvesinde Üçlü Birliğe adanmış küçük bir şapel inşa edildi. Zirveden güneydoğuya baktığınız zaman, Sina Yarımadası'nın 8,652 feet yüksekliğindeki en yüksek nokta olan Catherine Dağı'nın tepesinin kristal berraklığında bir manzarasına sahip olacaksınız. Her yöne granit dağlarla, sanki dünyanın merkezindeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz.

Sina Dağı Hakkında

Dağda iki rota ve başlamak için günün iki önemli saati vardır. Tırmanış 2½ ile 3 saat arasında sürer. Çok dik bir tırmanış için, manastırın arkasında başlayan ve doğrudan zirveye giden 3.750 adımı atın. Lütfen bunun tam olarak uygun bir merdiven olmadığını ve diz problemleriniz varsa, bu sadece onları daha da kötüleştireceğini unutmayın. Bir deve yolu olan başka bir rota daha var; son 230 feet 700 adımdan oluşur. Bu rotayı kullanırsanız, sürücülerin tekrar tekrar isteyip istemediklerini sorabilirsiniz. Deveyi tercih ederseniz, gidiş oranını sorun, sonra pazarlık yapın. Yaklaşık E70 £ ödemeyi bekliyoruz. Deveye binmek ilk göründüğü kolay bir seçenek değil. Bir deveye binmek biraz yorucu olabilir ve dizlerinize, özellikle inişe baskı uygulayabilir. Ve bazı insanlar hareket hastalığına yakalanır çünkü deve hareket ettikçe bir gemi gibi sallanır.

Tırmanış yorucu ve üstte yemek için su ve atıştırmalık almanız gerekecek (mümkünse bir sırt çantası getirin). Birçok ziyaretçi bu tırmanışa sabah saat 2'de zirveye ulaşmak için başlıyor. Ocak, Şubat veya Mart aylarında buradaysanız, öğle yemeği için çok sıcak olmayacak (çok daha az kalabalık); diğer zamanlarda, olacak. Gece yürüyüşü yapacaksanız, uzun pantolon alın, çünkü soğuyor ve iyi bir el feneri ve ısınırken ve soğurken tekrar koyabileceğiniz katmanlar giyin. Katı bir çift ayakkabı (tercihen yürüyüş botları) da gereklidir.

22 Mart 2020 Pazar

Aswan Gezisi

Mausoleum of the Aga Khan

Aswan Ağa Han Türbesi (Mausoleum of the Aga Khan)

Shi‘a Isma‘ili (Shi‘ite) tarikatının lideri Sultan Muhammed Ağa Han III (d. 1957) 'nin Fatımit tarzı Türbesi, Batı Şeria'nın uçurumunda Asvan üzerinde nöbet tutmaktadır. Mezar halka kapalıdır, ancak Saint Simeon Manastırı'na giderken dış duvarları geçebilirsiniz. Burada sıcakta bir zam ve bir deve yolculuğu bazıları için daha iyi bir seçenek olabilir.

Aswan Nubia Müzesi

Aswan Nubia Müzesi

Bu, Aswan Yüksek Barajı'nın inşasının ardından Nubya kültürünü ve halk mirasını koruma çabasının zafer taşıdır. Mısır hükümeti bunu UNESCO'nun teknik yardımı ile finanse etti. Kronolojik olarak düzenlenmiş, sizi Nubia'nın tarih öncesi döneminden geçirir; Nubya krallarının Mısır'ı yönettiği Kuş Krallığı da dahil olmak üzere firavun hanedanları; Hıristiyan ve İslami dönemleri boyunca devam eder. Heykelin seçimi, yelpazesi ve eklektizmi için olağanüstü. Nubia köy yaşamının sahneleriyle bir diorama da var. Ve bu sadece içeride. Müzenin geniş arazileri, tipik bir Nubia evi de dahil olmak üzere peyzaj, su özellikleri ve eserler uyumu. Alınacak çok şey var - iyi seçilmiş ekranlar için yaklaşık iki saat bekleyin.

Müzenin uyumlu mimarisinde Fatamid mezarı vardır. Bitişik Fatamid Mezarlığı'nda bulunan MS 8 ila 12. yüzyıllardan kalma olduğuna inanılan bir grup kötü korunmuş anıttan gelir. Müze, Old Cataract Hotel'in güneyinde beş dakikalık yürüme mesafesindedir.

21 Mart 2020 Cumartesi

İslam Sanatları Müzesi, Kahire

İslam Sanatları Müzesi

İslam Sanatları Müzesi

Çok sık göz ardı edilen bu, Kahire'nin nadir ve kapsamlı bir İslam sanatı koleksiyonuna sahip en iyi müzelerinden biridir. Binanın dokusuna yapılan büyük bir restorasyondan sonra, galeriler şimdi İslami Kahire'nin gelişiminin bir açıklaması ile hem yer hissi veriyor hem de ziyaretçilere en iyi İslam sanatlarının kapsamlı bir koleksiyonunu sunuyor.

Ortama göre düzenlenmiş, Ummayad'dan Abbasi, Fatimid, Ayyubid ve Mamluk eserlerine kadar her gelişim döneminden parçalar var. Ahşap işleri, sıva, kakmacılık, seramik, cam, metal işleri, tekstil ve halıları görebilirsiniz.

İslam Sanatları Müzesi Hakkında

İslam Sanatları Müzesi

Özellikle kayda değer eşyalar arasında, Peygamber'in Mekke'ye zaferle dönmesinden sadece 31 yıl sonra, 652'den kalma en eski Müslüman mezar taşlarından biri; bir horoz şeklinde bir musluğu olan Abbasi halifesi Marwan II zamanından kalma bir bronz ibrik; hem Mısır hem de Irak'tan bir dizi Abbasi sıva paneli, zamanın çeşitli stillerini sergiliyor; Fatimid hamamından freskler; Batı Sarayından ahşap paneller; oyulmuş kaya kristali; Ayyubid döneminden zarif oyma yazıtlar ve yeşilliklerle kaplı ahşap bir parça; ilk bakışta standart bir arabesk dekorasyona benzeyen ancak aslında küçük hayvanlar ve yapraklar ile serpiştirilmiş mükemmel bir pirinç kaplama Mamluk kapısı; ve bazıları Memlük camilerinden, bazıları mermer ve sedef kakma ile yapılmış bir dizi mozaik.

Metal iş bölümü, El Salih Tala'i Camii'nin kapılarını içermektedir. Gümüş ve altınla kaplanmış metal işleri, bazıları Hıristiyan sembollü tütsü brülörleri, şamdanlar ve vazolar içerir. Bir dizi astronomik araç da var. Zırh ve silah salonu, 1517'yi fetheden Osmanlı sultanı Selim'in Topkapı Sarayı'nda sergilendiği İstanbul'a bu tür ganimetlerin çoğuna sahip olmasına rağmen hala etkileyici. Seramik ekran mükemmel, özellikle Fatimid Dönemi ve İran'dan parçalar. Züccaciye salonu özellikle Mamluk cami lambalarına özellikle dikkat ediyor. Nadir el yazmaları ve kitapların toplanması da dikkat çekicidir.

20 Mart 2020 Cuma

Kahire El Ezher Camii ve Üniversitesi

El Ezher Camii ve Üniversitesi

El Ezher Camii ve Üniversitesi

İlk olarak MS 970'te fetheden Fatimid halifesi Al-Mu'iz tarafından inşa edilen el-Ezher, dünyanın en eski üniversitesidir. Fatımitler Şii olmasına rağmen, onları sünnet eden Sünni Memllukler kurumun önemini fark ettiler ve Şii öğretisini Sünni ortodoksuyla değiştirdiler. Bugün üniversitenin dine ek olarak tıp ve mühendislik fakülteleri vardır ve şehir genelinde yardımcı kampüsleri vardır.

El Ezher'in birincil önemi bir dini öğrenme okulu olarak kalmaktadır. Tüm Mısır din adamları, sertifika almadan önce burada programdan geçmelidir - 15 yıla kadar sürebilen bir süreç. İslam dünyasının her yerinden genç erkekler, her ikisi de öğrencinin devam etmeye hazır olduğunu kabul edene kadar öğrencilerin bir öğretmenle oturduğu geleneksel Sokratik yöntemde öğrenmeye gelirler. El Ezher Şeyhleri ​​sadece üniversitenin müdürü değil aynı zamanda ülkenin en büyük dini otoritesidir.

El Ezher Camii ve Üniversitesi Hakkında

El Ezher Camii ve Üniversitesi

Çağlar boyunca parçalar halinde inşa edilen El Ezher, mimari tarzların bir karışımıdır. Sıva süslemesi ve açık avlu erken İslami lezzetleri temsil eder; katı taş medreseleri ve süslü minareler Memlük'tür; kutsal alandaki ve duvarlarındaki eklentiler Osmanlı'dır. Muhafaza şimdi 3 dönümün biraz altında.

Berberlerin Kapıları'na girdikten sonra, Abd al-Rahman Katkhuda'nın himayesinde 1752 yılında inşa edilen bir Osmanlı ilavesi ayakkabılarınızı çıkarın. Sonra Medrese ve Amir Atbugha Türbesi'ne dönün. Kıble duvarındaki girintiyi kontrol edin; İslami süslemelere nadir rastlanan organik şekilli bir mozaik desen üstte bulunabilir.

Biletleme ve ayakkabı kaldırma bölgesine dönün ve üniversiteye giden ikinci set olan Sultan Qayt Körfezi'nin kapılarına bakın. 1483 yılında inşa edilmiş olan bu Memlük liderinin mimarlık himayesini doğrulayan bir süsleme kalitesine sahipler. Kompozisyon bir bütün olarak ustaca: girintili lentodan, kapının üzerindeki çok katmanlı sarkıt kemerine, kemerin üzerindeki ızgaralara ve madalyonlara ve son olarak merkezden ince bir şekilde oyulmuş minareye.

Bu lobinin sağında Taybars Medresesi var. Bir zamanlar Memlük Kahire'nin en görkemli medreseleri arasında yer aldığında, sadece kıble duvarı kalır. Tavanın altın kaplama olduğu ve patron olan Taybars'ın 1309'da tamamlanana kadar herhangi bir fatura görmemesini istediği için Allah'ı yüceltmek istediği söyleniyor.

Sultan Qayt Körfezi'nin geçidi, erken dönem İslami tasarımda oldukça tipik olan geniş bir avluya açılıyor. Başlangıçta bu mahkeme el-Hakim Camii'ne benzemeliydi, ancak yüzyıllar boyunca yapılan değişiklikler bu etkiyi azalttı. Ancak oyun salonlarının omurga kemerleri ve sıva süslemesi o döneme sadık kalıyor. Fars ve Hint İslam mimarisinin ortak bir özelliği olmakla birlikte, ana kutsal alana girişi gösteren kemerin yükseltilmesi Arap binalarında tuhaflık olmaya devam ediyor.

19 Mart 2020 Perşembe

Vyrnwy Gölü, Galler

Vyrnwy Gölü, Galler

Vyrnwy Gölü Hakkında

Bu güzel göl, tarihine tamamen uymayan bir huzur hissine sahiptir. Vyrnwy Gölü 1880'lerde 80 mil kuzeydeki Liverpool halkına su sağlamak için kuruldu. Ne yazık ki, bu küçük bir kasaba sakinlerini zorla tahliye etmek anlamına geliyordu - Galler'de hala tartışmalı bir eylem. Bugün, gelişen bir doğa rezerviyle çevrili huzurlu bir yer. En yakın yerleşim küçük Llanwddyn ve biraz daha uzak olan Bala, neredeyse güzel bir doğal göle sahip güzel bir kasaba.

Vyrnwy Gölü Tabiatı Koruma Alanı

Yemyeşil orman ve zümrüt yeşili tepelerle çevrili Vyrnwy Gölü, vahşi yaşam için bir cennettir. Şahinlerden siskinlere ve curlews'a kadar nadir kuş türlerinde zengindir. Ziyaretçi merkezinin yakınındaki gölün kıyısında uzanan Lake Vyrnwy Heykel Parkı, yetenekli yerel sanatçı Andy Hancock'un parçalarından oluşan bir koleksiyon. Döşeli bir yürüyüş yolu boyunca düzenlenmiş ahşap heykellerin çoğu, 15 metrelik bir yusufçuk da dahil olmak üzere gölün vahşi yaşamının büyük boy versiyonlarına benziyor. Son derece popüler bir bisiklet rotası ve ziyaretçi merkezinin yakınında bir bisiklet dükkanı ve kahve dükkanı var.

Bala Gölü Demiryolu

Bala Gölü Demiryolu

Buharla çalışan tren, Vyrnwy Gölü'nün hemen kuzeydoğusunda büyük bir doğal rezervuar olan Bala Gölü'nün (Llyn Tegid veya "Güzellik Gölü") güney kıyılarında uzanır. Bala Gölü kano ve diğer su sporları için de popülerdir. Günlük kalkış saatlerini kontrol etmek için arayın.

Bwlch y Groes, Vyrnwy Gölü

Kuzey Galler'deki büyük sürücülerden biri olan Bwlch y Groes'un (Haç Geçidi) süpürücü, dikey manzaraları, ülkede karayoluyla ulaşılabilen en yüksek dağ geçidini oluşturur. Vyrnwy Gölü'nden dağ yolunda batıya gitmeden önce B4393'te bir mil sürün.

18 Mart 2020 Çarşamba

Gana Rehberi


Gana Hakkında

gana

Ekvator'un hemen kuzeyinde batı Afrika'da bir ülke olan Gold Coast olarak bilinen Gana için sanal bir rehber. Fildişi Sahili ve Togo arasında yer alan ve kuzeyde Burkina Faso ve güneyinde Gine Körfezi (Atlantik Okyanusu) ile sınırlanmıştır. Ülke 238.533 km²'lik bir alanı kaplayarak, İngiltere'den biraz daha küçük veya ABD Oregon eyaletinden biraz daha küçük hale getiriyor. Gana'nın arazisi, nehirlerle kesişen dağınık tepeleri olan çoğunlukla düşük ovalar sunmaktadır ve dünyanın en büyük yapay gölü Volta Gölü vardır. Afadja Dağı (veya Afadjato Dağı), sadece 885 m (2,904 ft) ile Gana'nın en yüksek zirvesidir. Tepe Agumatsa Sıradağları'nda yer almaktadır. Ana nehirler Siyah Volta, Kırmızı Volta ve Beyaz Volta'dır, dünyanın en büyük yapay gölü olan Volta Gölü'nü oluşturmak için Akosombo'da sıkışmış olan bir Volta nehri ile birleşirler. Gana'nın (2016 yılında) yaklaşık 28,3 milyon nüfusu olan nüfusu 75 etnik gruba ayrılmıştır. Ülkenin en yoğun nüfuslu bölgeleri kıyı bölgeleri, Kumasi çevresindeki Ashanti bölgesi, Ashanti başkenti. Başkenti ve en büyük şehri Akra'dır. Konuşulan diller İngilizce (resmi) ve Akan (Twi – Fante) ve yaklaşık yetmiş daha Batı Afrika dilidir.

Gana Tarihi

gana

Gold Coast İngiliz kolonisinin ve Togoland güven bölgesinin birleşmesinden oluşan 1957'de Gana, sömürge Afrika'da bağımsızlığını kazanan ilk Sahra altı ülke oldu. Uzun bir dizi darbe, 1981'de anayasanın askıya alınması ve siyasi partilerin yasaklanmasıyla sonuçlandı. Çok partili siyaseti restore eden yeni bir anayasa 1992'de kabul edildi. 1981'den beri devlet başkanı olan Jerry Jerry RAWLINGS, 1992 ve 1996'da cumhurbaşkanlığı seçimleri kazandı, ancak 2000 yılında üçüncü bir dönem için anayasa yapmasını engelledi. John KUFUOR eski Başkan Yardımcısı Atta MILLS özgür ve adil bir seçimde onu başardı.

17 Mart 2020 Salı

Swansea, Galler

Swansea Hakkında

swanseaŞair Dylan Thomas'ın (1914-53) doğum yeri olan Swansea, yerli oğlunu çok seviyor. 2014 yılındaki şehir kutlamaları doğumundan bu yana bir asırdır ve her yıl şair Ekim ve Kasım aylarında kendi festivaliyle onurlandırılır. Fakat Swansea artık şiire ilham verecek bir yer gibi görünmüyor. İkinci Dünya Savaşı'nda ağır bombalandı, beceriksizce yeniden inşa edildi. Bugün öncelikle birkaç iyi müze için bir durak hak ediyor. Ancak, çevredeki kırsal bölge farklı bir hikaye anlatıyor. Ulusal Botanik Bahçeleri ve Neath Manastırı ilginç sapmalar yaratır ve çarpıcı Gower Yarımadası bölgenin en iyi plajlarından bazılarını içerir.

Gower Yarımadası, Swansea

Swansea'dan batıya doğru uzanan bu yarımada, İngiltere'nin Olağanüstü Doğal Güzellik Alanı olarak adlandırılan ilk bölümüdür. Kıyıları korunaklı kumlu koylar ve müthiş burunlar. Swansea'nın eteklerindeki Mumbles sahil beldesi, rota boyunca en ünlü şehirdir. Eğlence iskelesi ve sahil şeridi ile güneşli bir öğleden sonra dolaşmak için zarif soluk bir yer. Yarımadan boyunca, tenha Pwlldu Koyu'na sadece Southgate gibi yakın köylerden yürüyerek ulaşılabilir. Birkaç mil batıya doğru, geniş manzaraları ve geniş kumlu plajı ile daha erişilebilir (ve çok popüler) Three Cliffs Koyu. Yarımadanın en batı ucunda, Rhossili belki de en iyi plaja sahiptir. Yerel olarak Solucan Kafası olarak bilinen alışılmadık yılan yoluna yüksek gelgitte erişilemez.

Egypt Center, Swansea

Egypt Center, Swansea

Burada, Tutankhamun döneminden boncuklu kolyeler ve bir Theban müzisyeninin güzel boyalı tabutu dahil olmak üzere, eski Mısır eserlerinin önemli bir koleksiyonu sergileniyor.

14 Mart 2020 Cumartesi

Nyon, İsviçre

Nyon, İsviçre

Deniz kenarındaki sürüşü, dükkanları, müzeleri ve uçurumun en eski kentine hakim bir kale ile Lovely Nyon, M.Ö. 45 yıllarında Julius Caesar tarafından savaş gazileri kampı olarak kuruldu. Şato-müzenin terasından ve kentin deniz kıyısındaki gezinti yolundan güzel manzaralar seyredilebilir.

Nyon Kalesi

Nyon'un sahildeki tepesine hakim olan göl, göl ve Mont Blanc'ın manzarasını seyredecek bir terasa sahip, 12. yüzyıldan kalma muhteşem bir kale olan Château de Nyon'dur. Geniş odaları, kale sakinlerinin tarihini Savoy Dükleri (1293-1536) tarafından Bernese (1536-1798) tarafından işgal yoluyla Vaud devriminden sonra kantonun ıslahına kadar izleyen Musée Historique koleksiyonuna sahiptir. . Üst katlar 1979'a kadar mahkumlar tutuyordu ve belediye meclisi ve mahkemeleri 1999 yılına kadar burada odalarla bir araya geldiler. Günümüzün dönüşümleri arasında bir evlilik salonu ve yerel yetiştiricilerin şaraplarını içeren bir caveau des vignerons (şarap mahzeni) bulunmaktadır.

Musée du Léman, Nyon

Musée du Léman, Nyon

Suyla paralellik gösteren büyüleyici bir çiçek parkında yer alan Musée du Léman, gölün kırılgan ekosistemleri, eğlence amaçlı tekne aktiviteleri ve sahil güvenlik kurtarma teknikleri hakkında interaktif sergilere sahiptir. Kepenkli bir 18. yüzyıl hastanesinde bulunan büyük bir akvaryum var.

Roma Müzesi, Nyon

Bir Sezar heykeliyle süslenen Musée Romain, görkemli derecede ayrıntılı mimari taş işçiliği, fresk parçaları, heykel, mozaikler ve topraktan yapılmış çekici bir koleksiyona sahiptir. Müze, MS 1. yüzyıldan kalma bir bazilikanın temeli üzerine inşa edilmiştir; içeride bozulmamış bir minyatür modeli ve dış duvardaki mükemmel bir trompe l'oeil sarayı olağanüstü orijinal yapıyı çağrıştırıyor. Sergilerin bir listesi ve rehberli turlar İngilizce olarak mevcuttur.

13 Mart 2020 Cuma

Saas-Fee, İsviçre

Saas-Fee, İsviçre

Saas-Fee Hakkında

Zermatt'tan daha sessiz ve daha alçak anahtar, aile dostu bir atmosfere sahip araçsız bir dağ tesisi olan Saas-Fee köyüdür. Saas-Fee ayrıca dağdaki yeraltı konutlarında yaşayan vahşi dağlarla yakın ve kişisel olmanızı sağlayan harika bir parkur ağına sahiptir. Saas-Grund'daki geri dönüş yolunun sonunda, konaklamanız boyunca arabanızı terk etmeniz gereken bir otopark bulunmaktadır. Garajda bile, bu yüce (5.871 feet) platoya ulaşma görüşü alçakgönüllü. (Gerçek İsviçre tasarruflu modada, çantalarınızı kaldırım kenarına bırakın ve arabanızı park etmek için gereken sürede sizi almaya gelen bir elektrikli servisi arayın.) Bir gecede Saas-Fee'ta kalıyorsanız, oteliniz size Ücretsiz otobüs seyahati ve bölgedeki turistik yerlere indirimler içeren Citizens Pass; Yaz aylarında, iki gece veya daha uzun bir süre de çoğu teleferikte ücretsiz seyahat edinmenizi sağlar. Ayrıca giriş ücretleri, dağ rehberleri, park ücretleri ve daha fazlası için daha da düşük indirimler için bir Saaspass (kişi başı gecelik 5 SF) almayı düşünün.

Saas-Fee Dom (Katedral)

Saas-Fee, 13'ü 1320 metreden fazla olan Mischabel adlı bir dağ çemberinin kalbindedir. Bunların arasında tamamen İsviçre topraklarındaki en yüksek dağ Dom (14.908 feet) bulunmaktadır.

Saas Fee Eis Pavillon

Saas Fee Eis Pavillon (Eis Köşkü)

Eis Pavillon, büyüleyici yapıyı bir takım kitch ile birleştirir ve dünyanın donmuş yüzeyinin altına bakmanızı sağlar. Buz paketinin 25 feet altında, kavernöz tesis buzul oluşumları içinde gerçeküstü, donmuş ortamın etkileyici bir görünümünü sağlar. Bir palto veya kazak getir - kelimenin tam anlamıyla donuyor. Buz heykelleri, glakyoloji ve yarık kurtarma hakkında sergiler ve hatta meditasyon, konserler ve sanat gösterileri için şapel benzeri bir oda var. Eis Pavillon'a ulaşmak için, dünyanın en yüksek yeraltı fünikülerine geçmeden önce Alpin Express veya Felskinn teleferiğini Felskinn'e götürün (kendinizi yükseklikte bir değişim için hazırlayın).

11 Mart 2020 Çarşamba

Tengboche Manastırı Hakkında Bilgiler

Tengboche Manastırı 

Tengboche Manastırı

Tengboche Manastırı, muhtemelen Mt.'nin rakipsiz zemini nedeniyle Nepal'in en ünlü manastırlarından biridir. Ama Dablam. Manastır, hacıları, dağcıları ve içinden geçen yolcuları kutsayan bir Rinpoche ile Khumbu bölgesinin önde gelen Budist merkezidir. Her Ekim ayında, Tengboche Manastırı, dini bir toplantı, şarkılar, ritüel danslar ve efsanevi figürlerin hayatlarının çıkarılmasıyla Budist kutlamalarının doruk noktası olan renkli Mani Rimdu festivaline ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler her zaman şenliklere katılmaktan memnuniyet duyarlar ve birçok yürüyüşçü festivale denk gelecek şekilde yürüyüşlerini yaparlar. 
Manastır turları her öğleden sonra ziyaretçiler için yapılır. Tengboche, Everest bölgesine giden en popüler trek rotasında yatıyor. Imja Khola'nın karşısındaki bir tepenin üzerinde bulunan Tengboche, Namche'den sonra en sık görülen gece. Manastır, Khunde'den kanyonun karşısındaki yüksek bir sırtın üzerine oturmaktadır. 

Tengboche Manastırı Tarihi

Tengboche Manastırı

Orijinal Tengboche Manastırı 1989 yılında yakıldı ve daha sağlam bir yapı ile değiştirildi. Çamlar, açelyalar ve renkli orman gülleri, çekici gompa'yı (manastır) çevreleyen Everest, Lhotse ve Ama Dablam'ın panoramik manzarasına sahiptir. Tengboche'nin birçok dinlenme evi, çok sayıda zâviye ve geniş kamp alanları vardır. Tengboche'den Pheriche, Kala Pattar ve Gorakshep mezrasına devam edebilirsiniz. Buradan Everest Ana Kampı'na ve Mt.'nin olağanüstü manzarasıyla bilinen Kala Pattar'ın (5.545 m) zirvesine kolayca ulaşılabilir. Everest. Bununla birlikte, irtifa hastalığından kaçınmak için iklimlendirmek ve hızlı irtifa kazançlarından kaçınmak için zaman ayırmanız önerilir

10 Mart 2020 Salı

Panama Gezi Rehberi

Panama Hakkında

panama

Orta Amerika'da bir ülke, Karayip Denizi ve Kuzey ve Güney Amerika'yı bağlayan Pasifik Okyanusu arasındaki kara köprüsü olan Panama için sanal bir rehber. Panama, Kolombiya ve Kosta Rika ile sınırlanmıştır. Ülke, 1914'te açılan insan yapımı bir su yolu olan Panama Kanalı ile bilinir. Kanal, Karayip Denizi'ni (Atlantik) Pasifik Okyanusu ile birleştirerek ülkeyi keser. Kanal Panama Cumhuriyeti'ne ait ve yönetiliyor, dünyadaki en stratejik iki yapay su yolundan biri (diğeri Mısır'daki Süveyş Kanalı). 1999 yılına kadar Panama Kanalı ABD tarafından kontrol edildi. Panama, 74.177 km²'lik bir alanı kaplar ve bu da onu İrlanda Cumhuriyeti'nden biraz daha büyük veya ABD Güney Carolina eyaletinden biraz daha küçük yapar. Panama'nın manzarası çoğunlukla yağmur ormanları ve ormanlarla kaplıdır. Panama'nın en yüksek noktası, batısında Kosta Rika sınırına yakın bir konumda bulunan 3.475 m (11.460 fit) yüksekliğe sahip aktif bir stratovolkan olan Volcán Barú'dur. Panama'nın nüfusu yaklaşık 4 milyon kişidir (2017'de); başkenti ve en büyük şehri Panama şehridir; resmi dil İspanyolcadır.

Panama Tarihi

panama



ABD desteğiyle Panama, 1903'te Kolombiya'dan ayrıldı ve derhal ABD ile yapının her iki tarafında (Panama Kanalı Bölgesi) bir toprak şeridi üzerinde bir kanal ve ABD egemenliğinin inşasına izin veren bir anlaşma imzaladı. Panama Kanalı, 1904-1914 yılları arasında ABD Ordusu Mühendisler Birliği tarafından inşa edildi. 7 Eylül 1977'de, Kanal'ın 1999 yılı sonuna kadar ABD'den Panama'ya tamamen aktarılması için bir anlaşma imzalandı. Aradan geçen yıllarda Bölgenin bazı bölümleri ve Kanal üzerindeki artan sorumluluk geri çevrildi. ABD yardımı ile diktatör Manuel NORIEGA 1989'da görevden alındı. Panama Kanalı'nın tamamı, Kanalı destekleyen bölge ve ABD'nin askeri üslerinin tümü 31 Aralık 1999'da veya bu tarihte Panama'ya teslim edildi. (Kaynak: CIA - Dünya Gerçek Kitabı) ilgili ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri, İspanya

8 Mart 2020 Pazar

Saimaa Gölü

Saimaa Gölü

Saimaa Gölü

Avrupa'nın dördüncü en büyük gölü olan Saimaa Gölü, Lappeenranta ve Joensuu şehirleri arasında Doğu Finlandiya'da bulunmaktadır ve yaklaşık 200 km uzunluğunda çeşitli bir su zinciridir. Balıkçılar için, geniş su kütlesi ve binlerce ada ve adacık, sınırsız sayıda balıkçılık alanını temsil eder.Saimaa Gölü, sesler ve dar geçitlerle birleştirilen birkaç büyük su alanından oluşur. Bu alanlar, su seviyeleri aynı olsa bile, kendi başlarına adlandırılan göller olarak da bilinir. Saimaa Gölü'nün önemli kısımları Suur-Saimaa Gölleri, Pihlajavesi, Haukivesi, Puruvesi, Orivesi ve Pyhäselkä'dır.
Sıcak büyüler sırasında akımların kenarlarından turna Finlandiya'nın bu en büyük gölündeki en önemli oyun türleri, bölgede bulunan pike, zander ve levrek. Sayısız koy, puan ve balık avı mükemmel avlanma yerleri sağlar

Saimaa Gölü Hakkında

Saimaa Gölü

Saimaa Gölü'nde, hızlı akan dar geçitlerde ve kenarlarında, büyük levreklerin kasvetli bir şekilde takip etmek için zaman harcamak istediği bölgenin özelliği olan eğirme takımını kullanarak sıcak büyüler sırasında bile büyük turna yakalayabilirsiniz. Savonlinna'daki Olavinlinna Kalesi'nin kenarındaki Kyrönsalmi Sound gibi güncel noktalar, zander'ın bir tekneden jigging yoluyla takip edildiği mükemmel zander noktaları oluşturur. Saimaa somonu olarak bilinen kara ile çevrili bir somon türü, hala Buz Devri'nden bir emanet olarak gölde yaşıyor. Kara ile çevrili somon stoğu, yeniden stoklama yoluyla korunur. Karada yaşayan somon için balıkçılık uygulamalarını yönlendirmeyi amaçlayan özel bir yönetim stratejisi vardır.

6 Mart 2020 Cuma

Antigua ve Barbuda Hakkında


Antigua ve Barbuda Konumu

Antigua ve Barbuda



Antigua ve Barbuda, Batı Hint Adaları'nda, Porto Riko'nun doğu-güneydoğusunda ve Guadeloupe'nin yaklaşık 100 km kuzeyinde çift adalı bir ulus. Antigua ve Barbuda, Leeward Adaları'nın bir parçasıdır ve iki yerleşik ana ada, Antigua ve Barbuda ve birkaç küçük adadan ve Antigua'nın yaklaşık 50 km batı-güneybatısındaki küçük ıssız Redonda adasından oluşur. Ada milleti, Saint Kitts ve Nevis, Anguilla (İngiltere), Montserrat (İngiltere) ve Saint Barthelemy (Fransa) ile deniz sınırlarını paylaşıyor. 442 km²'lik bir alana sahip olan adalar Andorra'dan biraz daha küçük veya Washington, DC'nin yaklaşık 2,5 katı büyüklüğündedir. Takımadalarındaki en yüksek yükseklik Mt. Obama (eski adı Boggy Peak) ile 402 m (1,319 ft.), Tepe Antigua adasında yer alır, adını ABD Başkanı Barack Obama'dan alır. Antigua, tüm Karayipler'in en geniş tatlı su alanına sahiptir, Potworks Barajı yaklaşık iki km uzunluğunda ve bir km genişliğinde insan yapımı bir göldür. Ada ulusunun nüfusu 89.000'dir (2016 tahm.), Çoğu insan Antigua'da yaşarken, Barbuda seyrek nüfusludur. Başkenti ve en büyük şehri St. John's on Antigua'dır. Konuşulan diller İngilizce (resmi) ve Antiguan Creole'dir.

Antigua ve Barbuda Tarihi

Antigua ve Barbuda


Antigua, Barbuda ve Redonda, Milletler Topluluğu içinde Antigua ve Barbuda'nın bağımsız ulusunu oluşturur. Batı Hint Adaları'ndaki Leeward Adaları'nın bir parçasıdır. Doğu Karayip Denizi'nde bulunan ada ülkesi, Christopher Columbus 1493'te "keşfettiğinde" Amerindian kabileleri tarafından dolduruldu. Adaya "Santa Maria de la Antigua" adını verdi. İspanyol ve Fransız yerleşimlerini 1667'de koloni oluşturan İngilizler izledi. Antigua'da şeker tarlalarını çalıştırmak için kölelik kurdular. Antigua ve Barbuda 1981'de bağımsız bir ulus oldu, ancak geleneklerinin çoğunda hala İngiliz.

5 Mart 2020 Perşembe

Quirimbas Takımadaları


Quirimbas Takımadaları Hakkında

Quirimbas




Quirimbas Takımadalarına Hoşgeldiniz Mozambik'in kuzey kıyısındaki korsan hazinesi gibi saklanan Quirimbas takımadaları adaları, Medjumbe'nin parlak mercan resiflerinden Quilaluia'nın eski baobab ağaçlarına kadar çok sayıda sır saklıyor. Ancak 31 adadan hiçbiri, takımadaların fiili başkenti olan gizemli Ibo'ya eşit olamaz. Gürültülü bir tarih ve şimdi Portekiz, Svahili, Hint ve Afrika kültürlerinin köpüren bir karışımı ile perili olan Ibo, 1850'lerde bir stupor'a düşmüş ve henüz uyanmamış gibi hissediyor. Başka yerlerde Quirimbas, tarih kadar doğal güzelliklerle de ilgilidir. Düşük anahtarlı, üst düzey tatil köyleri ile noktalı yumuşak beyaz plajları haklı olarak efsanedir, sakin dalış veya yürüyüş gezilerinde görülebilen kuş ve deniz yaşamı muazzamdır. Bugün Ibo ve Matemo dahil olmak üzere güney adalarının birçoğu, saçak sahil şeridinde geniş iç bölgeler de içeren Quirimbas Milli Parkı'nın bir parçasıdır.


Quirimbas Takımadaları Dizisi

Quirimbas


Mozambik'in deniz tacındaki en muhteşem mücevherler, en kuzeydeki Cabo Delgado Eyaletinde yatmaktadır. Quirimbas Takımadaları (veya Portekizce'de bilindiği gibi 'Ilhas Quirimbas'), genellikle Maputo'dan yaklaşık 2,500 km uzaklıkta bulunan muhteşem plajlarla çevrili güzel bir ada dizisidir. Bu izole ve uzak bir alandır, muhtemelen deniz ortamlarının ve plajların ekolojik olarak bozulmamış ve büyük ölçüde keşfedilmemiş olduğu Doğu Afrika kıyı şeridinin son uzantısıdır. Açık denizde yatan ve 200 km boyunca uzanan Quirimbas Takımadaları 12 ana adadan oluşuyor; yaklaşık 20 daha küçük koralin çıkıntısı; ve sonsuz kum-plajları. Geleceği korumak için Quirimbas Milli Parkı takımadaların güney tarafının büyük bir bölümünü korur. Buradaki gelişme hala emekleme aşamasındadır; beach lodges (hepsi normalde 'plaj tatil' olarak düşündüğümden daha küçüktür) hepsi oldukça yeni ve personelinin çoğu iş başında yetiştirilmektedir.  Birinci sınıf hizmet bekliyor ve detaylara tam dikkat istiyorsanız  o zaman bunlar sizin için olmayabilir. (Her ikisi de ziyaretçilerle yıllarca uğraşan Mozambik'in güneyindeki Zanzibar veya Bazaruto Takımadalarına daha iyi bakın!)

4 Mart 2020 Çarşamba

Fas Krallığı

Fas Hakkında Bilgiler

fas



Fas Krallığı: Resmi olarak Fas Krallığı olarak adlandırılan Fas, Kuzey Afrika'da yaklaşık 34 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Fas'ın Atlantik Okyanusu'nda Cebelitarık Boğazı'ndan Akdeniz'e kadar uzanan bir kıyısı vardır. Fas'ın doğudan Cezayir, kuzeyden İspanya (Boğazı boyunca bir su sınırı ve iki küçük İspanyol özerk şehri Ceuta ve Meillia ile kara sınırları) ve Güney Sahara bölgeleri üzerinden güneyden Maurtania ile uluslararası sınırları vardır. Fas, Afrika'da şu anda Afrika Birliği üyesi olmayan tek ülkedir. Ancak Arap Birliği, Arap Maghreb Birliği, Frankofon, İslam Konferansı Teşkilatı, Akdeniz Diyalog Grubu ve Grup 77 üyesidir. Fas aynı zamanda ABD'nin NATO üyesi olmayan önemli bir müttefikidir.




Fas Turistler İçin Neler Sunuyor

fas

Fas, ılımlı bir Müslüman ülkeyi keşfetmekle ilgilenen gezginler için ekzotika tadı sunuyor. Fas, 21. yüzyılda gelenek ve modernlik sunan tek Kuzey Afrika ülkesidir. Fas, doğa harikası, rüzgarlı eski medinalar ve muazzam bir tarihin bir kombinasyonuna sahiptir. Fas'a seyahat ederken kaçırılmaması gereken en iyi 10 yer: Djemaa El Fna Meydanı, Majorelle Bahçeleri, Koutoubia Camii, Erg Chebbi Tepeleri, Cascades D'Ouzoud Şelaleleri, Volubilis Roma Harabeleri, Todra Gorge, Ait Benhaddou Kasbah, Kasbah Taourirt ve Batha Musuem ve Bahçeleri. Fas'ın eski kasbahleri, Roma kalıntıları, nefes kesen şelaleler, deve yürüyüşleri, bir vaha ve bir kayak veya dağlık bölgeler tarafından Sahra'da bir gece konaklama, bir Fas Özel Turu için seyahat etmeyi düşünmek için çeşitlendirilmiş bir yer haline getiriyor.

2 Mart 2020 Pazartesi

Avila Görülecek Yerler

Avila Casa De Los Deanes

Avila Casa De Los Deanes

15. yüzyıldan kalma bu bina, yerel arkeoloji ve folklorla dolu neşeli Museo Provincial de Ávila'ya ev sahipliği yapıyor. Müzenin koleksiyonunun bir kısmı, katedral apsisinin birkaç dakikalık doğusunda, bitişik Romanesk Tapınağı San Tomé el Viejo'da yer almaktadır.

Avila Santa Teresa Manastırı

Bu Karmelit manastırı 17. yüzyılda St. Teresa'nın doğum yeri üzerine kurulmuştur. Teresa'nın, bir meleğin kalbini deldiği kendinden geçmiş bir vizyonu, en ünlü İtalyan heykeltıraş Giovanni Bernini olan birçok barok sanatçıya ilham verdi. Manastırda, Teresa'nın parmaklarından biri de dahil olmak üzere ürpertici kalıntıları olan küçük bir müze var. Çocukken oynadığı küçük ve oldukça kasvetli bahçeyi de görebilirsiniz.

Tasavvuf Tercüme Merkezi, Avila

Avila Santa Teresa Manastırı

Avrupa'da türünün tek örneği olan bu küçük modern müze, Hıristiyanlığın ilk kadın mistiklerinden Ávila'nın yerli kızı St. Teresa'nın meşhur olduğu fikri mistisizme adanmıştır. Sergiler mistisizmin Yahudilik, Hıristiyanlık ve bir dizi Doğu dinindeki rolünü açıklar. Bir ortaçağ evi olan binanın dış kısmı orijinal olsa da, mimarlar iç mekandaki ışığı yansıtan dev bir prizma tavanı kurdular.

Avila Santo Tomas Kraliyet Manastırı

En beklenmedik bir yerde - apartman blokları arasında duvarlara 10 dakikalık iyi bir yürüyüş - Castile'deki en önemli dini kurumlardan biridir. Manastır Ferdinand ve Isabella tarafından, Yahudilerin kutsallığa gömülü olan Elhamra Kararnamesi'ne göre büyük ölçüde sorumlu olan Sorgulayıcı General Tomás de Torquemada'nın desteğiyle kuruldu. Engizisyon sırasında mülksüzleştirilen dönüştürülmüş Yahudilerin el konan mülkü tarafından daha fazla fon sağlandı. Üç süslü manastır kiliseye götürür; içeride, Pedro Berruguete'nin ustaca yüksek bir sunak (yaklaşık 1506), İtalyan sanatçı Domenico Fancelli'nin sakin bir mermer mezarına bakmaktadır. İspanya'daki İtalyan Rönesans tarzının en eski örneklerinden biri olan bu çalışma, Ferdinand ve Isabella'nın 19 yaşında ölen tek oğlu Prens Juan için inşa edildi. Juan'ın buraya gömülmesinden sonra kalbi kırılan ebeveynleri geri dönemedi. Hafta sonları ve tatil günlerinde 18.00'de ücretsiz rehberli turlar düzenlenmektedir.