19 Mart 2020 Perşembe

Vyrnwy Gölü, Galler

Vyrnwy Gölü, Galler

Vyrnwy Gölü Hakkında

Bu güzel göl, tarihine tamamen uymayan bir huzur hissine sahiptir. Vyrnwy Gölü 1880'lerde 80 mil kuzeydeki Liverpool halkına su sağlamak için kuruldu. Ne yazık ki, bu küçük bir kasaba sakinlerini zorla tahliye etmek anlamına geliyordu - Galler'de hala tartışmalı bir eylem. Bugün, gelişen bir doğa rezerviyle çevrili huzurlu bir yer. En yakın yerleşim küçük Llanwddyn ve biraz daha uzak olan Bala, neredeyse güzel bir doğal göle sahip güzel bir kasaba.

Vyrnwy Gölü Tabiatı Koruma Alanı

Yemyeşil orman ve zümrüt yeşili tepelerle çevrili Vyrnwy Gölü, vahşi yaşam için bir cennettir. Şahinlerden siskinlere ve curlews'a kadar nadir kuş türlerinde zengindir. Ziyaretçi merkezinin yakınındaki gölün kıyısında uzanan Lake Vyrnwy Heykel Parkı, yetenekli yerel sanatçı Andy Hancock'un parçalarından oluşan bir koleksiyon. Döşeli bir yürüyüş yolu boyunca düzenlenmiş ahşap heykellerin çoğu, 15 metrelik bir yusufçuk da dahil olmak üzere gölün vahşi yaşamının büyük boy versiyonlarına benziyor. Son derece popüler bir bisiklet rotası ve ziyaretçi merkezinin yakınında bir bisiklet dükkanı ve kahve dükkanı var.

Bala Gölü Demiryolu

Bala Gölü Demiryolu

Buharla çalışan tren, Vyrnwy Gölü'nün hemen kuzeydoğusunda büyük bir doğal rezervuar olan Bala Gölü'nün (Llyn Tegid veya "Güzellik Gölü") güney kıyılarında uzanır. Bala Gölü kano ve diğer su sporları için de popülerdir. Günlük kalkış saatlerini kontrol etmek için arayın.

Bwlch y Groes, Vyrnwy Gölü

Kuzey Galler'deki büyük sürücülerden biri olan Bwlch y Groes'un (Haç Geçidi) süpürücü, dikey manzaraları, ülkede karayoluyla ulaşılabilen en yüksek dağ geçidini oluşturur. Vyrnwy Gölü'nden dağ yolunda batıya gitmeden önce B4393'te bir mil sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder