17 Mart 2020 Salı

Swansea, Galler

Swansea Hakkında

swanseaŞair Dylan Thomas'ın (1914-53) doğum yeri olan Swansea, yerli oğlunu çok seviyor. 2014 yılındaki şehir kutlamaları doğumundan bu yana bir asırdır ve her yıl şair Ekim ve Kasım aylarında kendi festivaliyle onurlandırılır. Fakat Swansea artık şiire ilham verecek bir yer gibi görünmüyor. İkinci Dünya Savaşı'nda ağır bombalandı, beceriksizce yeniden inşa edildi. Bugün öncelikle birkaç iyi müze için bir durak hak ediyor. Ancak, çevredeki kırsal bölge farklı bir hikaye anlatıyor. Ulusal Botanik Bahçeleri ve Neath Manastırı ilginç sapmalar yaratır ve çarpıcı Gower Yarımadası bölgenin en iyi plajlarından bazılarını içerir.

Gower Yarımadası, Swansea

Swansea'dan batıya doğru uzanan bu yarımada, İngiltere'nin Olağanüstü Doğal Güzellik Alanı olarak adlandırılan ilk bölümüdür. Kıyıları korunaklı kumlu koylar ve müthiş burunlar. Swansea'nın eteklerindeki Mumbles sahil beldesi, rota boyunca en ünlü şehirdir. Eğlence iskelesi ve sahil şeridi ile güneşli bir öğleden sonra dolaşmak için zarif soluk bir yer. Yarımadan boyunca, tenha Pwlldu Koyu'na sadece Southgate gibi yakın köylerden yürüyerek ulaşılabilir. Birkaç mil batıya doğru, geniş manzaraları ve geniş kumlu plajı ile daha erişilebilir (ve çok popüler) Three Cliffs Koyu. Yarımadanın en batı ucunda, Rhossili belki de en iyi plaja sahiptir. Yerel olarak Solucan Kafası olarak bilinen alışılmadık yılan yoluna yüksek gelgitte erişilemez.

Egypt Center, Swansea

Egypt Center, Swansea

Burada, Tutankhamun döneminden boncuklu kolyeler ve bir Theban müzisyeninin güzel boyalı tabutu dahil olmak üzere, eski Mısır eserlerinin önemli bir koleksiyonu sergileniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder