14 Mart 2020 Cumartesi

Nyon, İsviçre

Nyon, İsviçre

Deniz kenarındaki sürüşü, dükkanları, müzeleri ve uçurumun en eski kentine hakim bir kale ile Lovely Nyon, M.Ö. 45 yıllarında Julius Caesar tarafından savaş gazileri kampı olarak kuruldu. Şato-müzenin terasından ve kentin deniz kıyısındaki gezinti yolundan güzel manzaralar seyredilebilir.

Nyon Kalesi

Nyon'un sahildeki tepesine hakim olan göl, göl ve Mont Blanc'ın manzarasını seyredecek bir terasa sahip, 12. yüzyıldan kalma muhteşem bir kale olan Château de Nyon'dur. Geniş odaları, kale sakinlerinin tarihini Savoy Dükleri (1293-1536) tarafından Bernese (1536-1798) tarafından işgal yoluyla Vaud devriminden sonra kantonun ıslahına kadar izleyen Musée Historique koleksiyonuna sahiptir. . Üst katlar 1979'a kadar mahkumlar tutuyordu ve belediye meclisi ve mahkemeleri 1999 yılına kadar burada odalarla bir araya geldiler. Günümüzün dönüşümleri arasında bir evlilik salonu ve yerel yetiştiricilerin şaraplarını içeren bir caveau des vignerons (şarap mahzeni) bulunmaktadır.

Musée du Léman, Nyon

Musée du Léman, Nyon

Suyla paralellik gösteren büyüleyici bir çiçek parkında yer alan Musée du Léman, gölün kırılgan ekosistemleri, eğlence amaçlı tekne aktiviteleri ve sahil güvenlik kurtarma teknikleri hakkında interaktif sergilere sahiptir. Kepenkli bir 18. yüzyıl hastanesinde bulunan büyük bir akvaryum var.

Roma Müzesi, Nyon

Bir Sezar heykeliyle süslenen Musée Romain, görkemli derecede ayrıntılı mimari taş işçiliği, fresk parçaları, heykel, mozaikler ve topraktan yapılmış çekici bir koleksiyona sahiptir. Müze, MS 1. yüzyıldan kalma bir bazilikanın temeli üzerine inşa edilmiştir; içeride bozulmamış bir minyatür modeli ve dış duvardaki mükemmel bir trompe l'oeil sarayı olağanüstü orijinal yapıyı çağrıştırıyor. Sergilerin bir listesi ve rehberli turlar İngilizce olarak mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder