23 Mart 2020 Pazartesi

Jabal Moussa (Sina Dağı), Mısır

Jabal Moussa (Sina Dağı)

Jabal Moussa (Sina Dağı)

Sina Dağı'nın tabanından, sizden önce gelen tüm yürüyüşçüler sizden 7.504 metre önünüzdeki noktalara benziyor ve zirveye ulaşma olasılığı İncil oranlarını almaya başlıyor. Dağa çıktıkça, sadece yoldan geçen ve patronajını arayan garip deve sürücüsü çevredeki tepelerin sükunetini bozar. Temiz çöl dağ havasının duyularınızı nasıl uyandırdığını görmek için her seferinde durun. Granit dağlarının tozlu gül tonu ve mutlak barış, bu toprağın çok sayıda dini keşif ve vahiy geliştirdiğini şaşırtmıyor. New Age savunucuları da buradaki manzaradan geçen yerçekimi enerjisinin ley hatları olduğuna inanıyor. Hangisine inanırsan inan, gerçekten alçakgönüllü bir yer.

Sina Dağı, Aziz Catherine Manastırı'nın üzerinde Musa'nın On Emir alması gereken yere yükselir. Akademisyenler bu iddianın binlerce yıldır meşruiyetini tartıştılar ve hiçbir şey çözmediler. İncil Sina Dağı için başka yerler önerilmiştir, ancak dağın eski antik ticaret yolu üzerindeki konumu ve hacıların dergilerindeki hesaplar bu dağ için iddiayı doğrulamaktadır.

1934 yılında, önceki Justinian tapınağının kalıntılarını kapsayan Jabal Moussa'nın zirvesinde Üçlü Birliğe adanmış küçük bir şapel inşa edildi. Zirveden güneydoğuya baktığınız zaman, Sina Yarımadası'nın 8,652 feet yüksekliğindeki en yüksek nokta olan Catherine Dağı'nın tepesinin kristal berraklığında bir manzarasına sahip olacaksınız. Her yöne granit dağlarla, sanki dünyanın merkezindeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz.

Sina Dağı Hakkında

Dağda iki rota ve başlamak için günün iki önemli saati vardır. Tırmanış 2½ ile 3 saat arasında sürer. Çok dik bir tırmanış için, manastırın arkasında başlayan ve doğrudan zirveye giden 3.750 adımı atın. Lütfen bunun tam olarak uygun bir merdiven olmadığını ve diz problemleriniz varsa, bu sadece onları daha da kötüleştireceğini unutmayın. Bir deve yolu olan başka bir rota daha var; son 230 feet 700 adımdan oluşur. Bu rotayı kullanırsanız, sürücülerin tekrar tekrar isteyip istemediklerini sorabilirsiniz. Deveyi tercih ederseniz, gidiş oranını sorun, sonra pazarlık yapın. Yaklaşık E70 £ ödemeyi bekliyoruz. Deveye binmek ilk göründüğü kolay bir seçenek değil. Bir deveye binmek biraz yorucu olabilir ve dizlerinize, özellikle inişe baskı uygulayabilir. Ve bazı insanlar hareket hastalığına yakalanır çünkü deve hareket ettikçe bir gemi gibi sallanır.

Tırmanış yorucu ve üstte yemek için su ve atıştırmalık almanız gerekecek (mümkünse bir sırt çantası getirin). Birçok ziyaretçi bu tırmanışa sabah saat 2'de zirveye ulaşmak için başlıyor. Ocak, Şubat veya Mart aylarında buradaysanız, öğle yemeği için çok sıcak olmayacak (çok daha az kalabalık); diğer zamanlarda, olacak. Gece yürüyüşü yapacaksanız, uzun pantolon alın, çünkü soğuyor ve iyi bir el feneri ve ısınırken ve soğurken tekrar koyabileceğiniz katmanlar giyin. Katı bir çift ayakkabı (tercihen yürüyüş botları) da gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder