24 Mart 2020 Salı

Takoradi, Gana

Takoradi, Gana

Takoradi

Gana'nın dördüncü en büyük şehri, hareketli bir ticaret merkezine karşı sakin plajlar oynuyor. Dünyanın her yerinden insanlar hem güzelliği hem de kumların üzerinde servis edilen taze deniz ürünlerinin tadını çıkarmak için sahili ziyaret ediyor. Çılgın şehir hayatı, Gana’nın petrol endüstrisi tarafından körüklenen bir ekonominin Pazar Çemberi'ndeki satıcıların labirentinde görüldüğü kısa bir mesafe içinde sizi bekliyor.

Takoradi San Sebastian Kalesi

Gana’nın en eski üçüncü kalesi, kendine özgü beyaz duvarlarında hem Portekizce hem de Hollandaca etkileri gösteriyor. George Kalesi'nin küçük ölçekli bir kopyası olarak tanımlanan kale, 1520'lerde Portekizliler tarafından İngiliz denizcilerin Shama ticaretine müdahale etmelerini engellemek için inşa edildi. Hollandalılar 1600'lü yılların ortalarında yapıyı devraldı ve restore etti ve 1872'de İngiliz yönetimi altına gelene kadar orada altın ve köleler ticareti yaptı. Kale bir dönüm noktasıdır, ancak iyi bakılmamıştır. Ziyaret etmeden önce okumaya yardımcı olur.

Takoradi Busua Pleasure Plajı

Takoradi Busua Pleasure Plajı

Kıyıdan yaklaşık 32 km (20 mil) uzakta bu plajda güneşlenerek, yüzerek ve keşfederek bir gün geçirin. Takoradi – Tarkwa Yolu Agona Kavşağı'na çıkar. Oradan sola dönün, yüzmek için harika olan nazik bir sörf yapın. Açık hava bar ve restoran hafif yemekleri sunar. Dağ evleri mevcuttur. Sadece 5 km (3 mil) uzaklıkta, İngiliz ve Hollandalıların 200 yıldan uzun bir süredir savaştığı Fort Metal Cross'u keşfedebilirsiniz. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek. En iyisi: yüzme; yürüme.

Takoradi Kakum Ulusal Parkı

Yağmur ormanı gölgeliklerine çıkın ve maymunların Tarkoradi'nin yaklaşık 90 dakika kuzeybatısında bu parkta nasıl yaşadıklarını görün. Altı ağaçlık platform ve tümü yerden 30 metre (98 feet) yükseklikte bir gölgelik geçit, yağmur ormanı ekosisteminin eşsiz bir manzarasını sunar. Orman benzeri yaşam alanı yedi primat türüne, 500'den fazla kelebek türüne ve yaklaşık 250 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Aşağıya bakmayı da unutmayın; fillerde düşmüş meyveler için yiyecek arama görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder