22 Mart 2020 Pazar

Aswan Gezisi

Mausoleum of the Aga Khan

Aswan Ağa Han Türbesi (Mausoleum of the Aga Khan)

Shi‘a Isma‘ili (Shi‘ite) tarikatının lideri Sultan Muhammed Ağa Han III (d. 1957) 'nin Fatımit tarzı Türbesi, Batı Şeria'nın uçurumunda Asvan üzerinde nöbet tutmaktadır. Mezar halka kapalıdır, ancak Saint Simeon Manastırı'na giderken dış duvarları geçebilirsiniz. Burada sıcakta bir zam ve bir deve yolculuğu bazıları için daha iyi bir seçenek olabilir.

Aswan Nubia Müzesi

Aswan Nubia Müzesi

Bu, Aswan Yüksek Barajı'nın inşasının ardından Nubya kültürünü ve halk mirasını koruma çabasının zafer taşıdır. Mısır hükümeti bunu UNESCO'nun teknik yardımı ile finanse etti. Kronolojik olarak düzenlenmiş, sizi Nubia'nın tarih öncesi döneminden geçirir; Nubya krallarının Mısır'ı yönettiği Kuş Krallığı da dahil olmak üzere firavun hanedanları; Hıristiyan ve İslami dönemleri boyunca devam eder. Heykelin seçimi, yelpazesi ve eklektizmi için olağanüstü. Nubia köy yaşamının sahneleriyle bir diorama da var. Ve bu sadece içeride. Müzenin geniş arazileri, tipik bir Nubia evi de dahil olmak üzere peyzaj, su özellikleri ve eserler uyumu. Alınacak çok şey var - iyi seçilmiş ekranlar için yaklaşık iki saat bekleyin.

Müzenin uyumlu mimarisinde Fatamid mezarı vardır. Bitişik Fatamid Mezarlığı'nda bulunan MS 8 ila 12. yüzyıllardan kalma olduğuna inanılan bir grup kötü korunmuş anıttan gelir. Müze, Old Cataract Hotel'in güneyinde beş dakikalık yürüme mesafesindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder