8 Mart 2020 Pazar

Saimaa Gölü

Saimaa Gölü

Saimaa Gölü

Avrupa'nın dördüncü en büyük gölü olan Saimaa Gölü, Lappeenranta ve Joensuu şehirleri arasında Doğu Finlandiya'da bulunmaktadır ve yaklaşık 200 km uzunluğunda çeşitli bir su zinciridir. Balıkçılar için, geniş su kütlesi ve binlerce ada ve adacık, sınırsız sayıda balıkçılık alanını temsil eder.Saimaa Gölü, sesler ve dar geçitlerle birleştirilen birkaç büyük su alanından oluşur. Bu alanlar, su seviyeleri aynı olsa bile, kendi başlarına adlandırılan göller olarak da bilinir. Saimaa Gölü'nün önemli kısımları Suur-Saimaa Gölleri, Pihlajavesi, Haukivesi, Puruvesi, Orivesi ve Pyhäselkä'dır.
Sıcak büyüler sırasında akımların kenarlarından turna Finlandiya'nın bu en büyük gölündeki en önemli oyun türleri, bölgede bulunan pike, zander ve levrek. Sayısız koy, puan ve balık avı mükemmel avlanma yerleri sağlar

Saimaa Gölü Hakkında

Saimaa Gölü

Saimaa Gölü'nde, hızlı akan dar geçitlerde ve kenarlarında, büyük levreklerin kasvetli bir şekilde takip etmek için zaman harcamak istediği bölgenin özelliği olan eğirme takımını kullanarak sıcak büyüler sırasında bile büyük turna yakalayabilirsiniz. Savonlinna'daki Olavinlinna Kalesi'nin kenarındaki Kyrönsalmi Sound gibi güncel noktalar, zander'ın bir tekneden jigging yoluyla takip edildiği mükemmel zander noktaları oluşturur. Saimaa somonu olarak bilinen kara ile çevrili bir somon türü, hala Buz Devri'nden bir emanet olarak gölde yaşıyor. Kara ile çevrili somon stoğu, yeniden stoklama yoluyla korunur. Karada yaşayan somon için balıkçılık uygulamalarını yönlendirmeyi amaçlayan özel bir yönetim stratejisi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder