11 Mart 2020 Çarşamba

Tengboche Manastırı Hakkında Bilgiler

Tengboche Manastırı 

Tengboche Manastırı

Tengboche Manastırı, muhtemelen Mt.'nin rakipsiz zemini nedeniyle Nepal'in en ünlü manastırlarından biridir. Ama Dablam. Manastır, hacıları, dağcıları ve içinden geçen yolcuları kutsayan bir Rinpoche ile Khumbu bölgesinin önde gelen Budist merkezidir. Her Ekim ayında, Tengboche Manastırı, dini bir toplantı, şarkılar, ritüel danslar ve efsanevi figürlerin hayatlarının çıkarılmasıyla Budist kutlamalarının doruk noktası olan renkli Mani Rimdu festivaline ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler her zaman şenliklere katılmaktan memnuniyet duyarlar ve birçok yürüyüşçü festivale denk gelecek şekilde yürüyüşlerini yaparlar. 
Manastır turları her öğleden sonra ziyaretçiler için yapılır. Tengboche, Everest bölgesine giden en popüler trek rotasında yatıyor. Imja Khola'nın karşısındaki bir tepenin üzerinde bulunan Tengboche, Namche'den sonra en sık görülen gece. Manastır, Khunde'den kanyonun karşısındaki yüksek bir sırtın üzerine oturmaktadır. 

Tengboche Manastırı Tarihi

Tengboche Manastırı

Orijinal Tengboche Manastırı 1989 yılında yakıldı ve daha sağlam bir yapı ile değiştirildi. Çamlar, açelyalar ve renkli orman gülleri, çekici gompa'yı (manastır) çevreleyen Everest, Lhotse ve Ama Dablam'ın panoramik manzarasına sahiptir. Tengboche'nin birçok dinlenme evi, çok sayıda zâviye ve geniş kamp alanları vardır. Tengboche'den Pheriche, Kala Pattar ve Gorakshep mezrasına devam edebilirsiniz. Buradan Everest Ana Kampı'na ve Mt.'nin olağanüstü manzarasıyla bilinen Kala Pattar'ın (5.545 m) zirvesine kolayca ulaşılabilir. Everest. Bununla birlikte, irtifa hastalığından kaçınmak için iklimlendirmek ve hızlı irtifa kazançlarından kaçınmak için zaman ayırmanız önerilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder