2 Mart 2020 Pazartesi

Avila Görülecek Yerler

Avila Casa De Los Deanes

Avila Casa De Los Deanes

15. yüzyıldan kalma bu bina, yerel arkeoloji ve folklorla dolu neşeli Museo Provincial de Ávila'ya ev sahipliği yapıyor. Müzenin koleksiyonunun bir kısmı, katedral apsisinin birkaç dakikalık doğusunda, bitişik Romanesk Tapınağı San Tomé el Viejo'da yer almaktadır.

Avila Santa Teresa Manastırı

Bu Karmelit manastırı 17. yüzyılda St. Teresa'nın doğum yeri üzerine kurulmuştur. Teresa'nın, bir meleğin kalbini deldiği kendinden geçmiş bir vizyonu, en ünlü İtalyan heykeltıraş Giovanni Bernini olan birçok barok sanatçıya ilham verdi. Manastırda, Teresa'nın parmaklarından biri de dahil olmak üzere ürpertici kalıntıları olan küçük bir müze var. Çocukken oynadığı küçük ve oldukça kasvetli bahçeyi de görebilirsiniz.

Tasavvuf Tercüme Merkezi, Avila

Avila Santa Teresa Manastırı

Avrupa'da türünün tek örneği olan bu küçük modern müze, Hıristiyanlığın ilk kadın mistiklerinden Ávila'nın yerli kızı St. Teresa'nın meşhur olduğu fikri mistisizme adanmıştır. Sergiler mistisizmin Yahudilik, Hıristiyanlık ve bir dizi Doğu dinindeki rolünü açıklar. Bir ortaçağ evi olan binanın dış kısmı orijinal olsa da, mimarlar iç mekandaki ışığı yansıtan dev bir prizma tavanı kurdular.

Avila Santo Tomas Kraliyet Manastırı

En beklenmedik bir yerde - apartman blokları arasında duvarlara 10 dakikalık iyi bir yürüyüş - Castile'deki en önemli dini kurumlardan biridir. Manastır Ferdinand ve Isabella tarafından, Yahudilerin kutsallığa gömülü olan Elhamra Kararnamesi'ne göre büyük ölçüde sorumlu olan Sorgulayıcı General Tomás de Torquemada'nın desteğiyle kuruldu. Engizisyon sırasında mülksüzleştirilen dönüştürülmüş Yahudilerin el konan mülkü tarafından daha fazla fon sağlandı. Üç süslü manastır kiliseye götürür; içeride, Pedro Berruguete'nin ustaca yüksek bir sunak (yaklaşık 1506), İtalyan sanatçı Domenico Fancelli'nin sakin bir mermer mezarına bakmaktadır. İspanya'daki İtalyan Rönesans tarzının en eski örneklerinden biri olan bu çalışma, Ferdinand ve Isabella'nın 19 yaşında ölen tek oğlu Prens Juan için inşa edildi. Juan'ın buraya gömülmesinden sonra kalbi kırılan ebeveynleri geri dönemedi. Hafta sonları ve tatil günlerinde 18.00'de ücretsiz rehberli turlar düzenlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder