26 Mart 2020 Perşembe

Tanca Gezisi

Kasbah Akdeniz Kültürleri Müzesi, Tanca

Kasbah Akdeniz Kültürleri Müzesi, Tanca

12. yüzyıldan beri işgal edilen mevcut Kasbah Sarayı, 18. yüzyılda Ahmed Ben Ali tarafından yeniden inşa edildi. Bu eski iktidar koltuğu şimdi mozaik zeminler, halılar, mücevherler, seramikler, deri, hançerler, aydınlatılmış el yazmaları, tekstil ürünleri ve oyma ve boyalı sedir tavanların ince hazırlanmış örnekleriyle güzel bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Avludaki mermer sütunlar antik Roma şehri Volubilis'ten alınmıştır. Venüs'ün mozaik yolculuğunu veya gerçek boyutlu Kartaca mezarını kaçırmayın. Ayrıca dolaşmak için hoş bir Fas-Endülüs bahçesi ve muhteşem manzaralı bir çatı kafe var. Moulay İsmail'in eski hazinesi Bit el Mal'dan saraydan çıkın; bir zamanlar altın ve değerli taşlar tutan dev knobby ahşap kutuları arayın.

Tanca St. Andrew Kilisesi

St. Andrew's Kilisesi

Fas şu anda Müslüman bir ülke iken, bu yükselen Anglikan kilisesi hala Tanca'in uluslararası günlerinin bir kalıntısı olarak duruyor. 1905'te Kraliçe Victoria'nın verdiği topraklarda kutlanan Tanca'in bir zamanlar kilisenin iç mekanında ünlü olduğu gelişen dinlerarası ilişkiler hakkında bir fikir edineceksiniz; Rab'bin Duası sunağın arkasına Arapça olarak oyulmuştur ve Kuran'dan alıntılar Mağribi tarzındaki duvarlarda görünür. Bir mezarlık kiliseyi çevreler ve II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika'da savaşarak ölen İngiliz ve İngiliz askerlerinin mezarlarını tutar. Bekçi neredeyse her zaman tesiste ve kiliseye küçük bir bağış için (yaklaşık 20 DH), kilise ve buraya gömülmüş olanlarla ilgili bilgisiyle sizi şaşırtacak.

Cinémathèque de Tanger, Tanca

Bu popüler sinema ve kültür merkezi olan Cinémathèque de Tanger, yenilenmiş, beyaz yıkanmış 1938 tiyatrosunda yer almaktadır ve iki ekranda retrospektif gösterimler ve modern filmler sunmaktadır. Eski İspanyol film broşürleri, meraklı, cin esintili kokteyllerin ve hafif ısırıkların bulunduğu tam bir menü bulunan kafede camın altından göz kamaştırıyor. Renkli, rahat sandalyeler, insanları izlemek için mükemmel olan efsanevi Grand Socco'ya dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder