10 Eylül 2019 Salı

Filistin Yolculuğu


Kudüs'ten yola çıkan bir otomobil dik yamaçlardan aşağıya, Şeria Filistin'de Araplarla Vadisi'nin içlerine doğru, neredeyse tüm yolu yokuş aşağı inerek gidebilir. | Yahudilerin birlikte Sağda Lüt Gölü şöyle bir görünür ve yol ova boyunca kıvrılarak başka yere © yaşadığı Hayfa'da,

sapmadan Eriha'ya uzanır. Arap kadınlar bir sokak Deniz seviyesinin 365 metre altında yaprak kıpırdamayan ve sıcaktan kuyusundan su çekiyor. kaynama noktasına gelmiş vadinin içinden geçerken, Yeşu'nun güneşe 1923'te İngiliz manda durmasını emrettiği zamanki kahramanlığı bile havanın boğucu etkisinin O yönetiminin bir parçası yanında hafif kalır. Şeria Nehri'ni aşan demir köprünün öbür ucuna olan Hayfa, şimdi barikat kurulmuş ve bir muhafız birliği arabayı durduruyor. İsrail'de gelişmiş Yol arkadaşım ile muhafızların komutanı olan Arap subayı, burada bir liman şehri.

neredeyse farz sayılan şeyi yapıp, birbirlerine sigara ikram ederken, uluslararası hududun fotoğrafını çekmeye başladım. Konuştukları dili anlamamama rağmen askerler, fotoğraf çekmeye izin verilmediğini son derece net bir şekilde ifade ettiler. Yüzbaşı araya girdi.

“Fransız olmadığınız sürece istediğiniz herhangi bir şeyin fotoğrafını çekebilirsiniz” diye belirtti, manzaranın ilk parçası olarak muhafız birliğini esas duruşa getirerek.

İç nehirden itibaren kavurucu vadinin dışına, daha yüksekteki verimli ovaya tırmanarak devam ediyor. Abdullah çadırlarını ve kraliyet sarayını kışın buraya, Şeria Nehri'nin kenarına taşıyor, ancak İngiliz manda yönetiminin bölgesine nadiren geçiyor. İnsanlarını egemenliği altında tutmak için çöl Arabı rolünü oynamak zorunda.

Bir kervanın develeri, otomobilden yayılan kokudan korkup yol boyunca koşarak kaçıştı. Paniğe kapılıp dağılan bir kafilede ürkmüş sürü başına yetişmek için yapılan heyecanlı takip sırasında deveciler, virajlardan ve kuru dere yataklarından geçerken çok komik bir şekilde arabanın iki yanındaki basamaklara sıkı sıkıya tutunuyorlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder