7 Şubat 2020 Cuma

Aberdeen Rehberi

Aberdeen Kral Müzesi

Aberdeen Kral Müzesi

King's College Şapeli'ne giden kemerin karşısında, bu sade ama yakışıklı Gürcü binası, bir dilbilgisi okulu, bir Masonik loca ve daha sonra bir kütüphane haline gelmeden önce şehirdeki tüm ticaret faaliyetlerinin merkeziydi. Şimdi üniversitenin müzesini barındıran, sürekli değişen sergilere ev sahipliği yapıyor. Üniversite koleksiyonundan, tarih öncesi çakmaklardan kaplanın penisine kadar bazı etkileyici ve garip meraklar sunar.

Aberdeen Marischal Koleji

Aberdeen Marischal Koleji

1593 yılında Earl Marischal (kralın kısraklarının bekçisi) tarafından kurulan Marischal Koleji, Eski Aberdeen'deki Katolik Kral Koleji'ne Protestan bir alternatifti. İkisi 1860 yılında Aberdeen Üniversitesi'ni oluşturmak için katıldı. Ana üniversite binasının muhteşem süslü çalışmaları yaldızlı bayraklar tarafından düzenleniyor ve 20. yüzyılın bu dönüşü hala dünyanın en büyük granit binalarından biri .

Aberdeen Rosemount Viyadüğü

Bu köprüdeki üç gümüş, yakışıklı bina, tüm Aberdonians tarafından Eğitim, Kurtuluş ve Lanetleme olarak toplu olarak biliniyor. Merkez Kütüphanesi ve St. Mark Kilisesi 19. yüzyılın son on yılından kalmadır ve Majesteleri Tiyatrosu (1904-08) tam Edward dönemine ait ihtişamına kavuşturulmuştur. Fotoğraf çekiyorsanız, İskoçya'nın ilk özgürlük savaşçısı Sir William Wallace'ın (1270–1305) heykelini içeren bir açı seçebilirsiniz.

Aberdeen Tolbooth Müzesi

Aberdeen Tolbooth Müzesi

Şehir, aynı zamanda burgh mahkemesi ve hapishane olan bu 17. yüzyıl binasından 200 yıl boyunca yönetildi. Şimdi bir suç ve ceza müzesi, son derece eğlenceli tur rehberleri sizi hücrelerinin ve zindanlarının etrafına götürüyor ve "işkence" de dahil olmak üzere çeşitli işkence araçlarına hayat ve ölüm getiriyor. büyük çocuklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder