15 Şubat 2020 Cumartesi

Glenfinnan, İskoçya

Glenfinnan, İskoçya

Fort William ve Mallaig arasındaki rotada belki de en çok ziyaretçi odaklı durak olan Glenfinnan, İskoç tarihiyle ilgileniyorsanız sunacak çok şey var. Burada İskoçya için Ulusal Güven, Jacobitlerin öyküsünü çevreleyen romantizmi ve bir Stewart hükümdarını ve Roma Katolik dinini sağlam bir Protestan haline gelen bir ülkeye geri verme çabalarından yararlandı. Kızgın maceraperest Bonnie Prince Charlie Glenfinnan'da 1745-46 son Jacobite isyanı için yetersiz güçlerini topladı.

Glenfinnan Anıtı

Glenfinnan Anıtı

İngiltere'deki en çarpıcı anıtlardan biri olan Glenfinnan Anıtı, Bonnie Prince Charlie'nin standardını yükselttiği yeri anıyor. 1815 yılında inşa edilen kule Loch Shiel'e bakmaktadır; ancak, üstteki figürün prensin kendisi değil, bir Highlander olduğunu unutmayın. Kötü kampanyasının hikayesi yakındaki ziyaretçi merkezinde anlatılır. Merkez açıkken bir tur içeren küçük bir erişim ücreti ödemek zorundasınız, ancak gerçekte anıt, otoparktan bakıldığında pitoresk. Glenfinnan Anıtı'ndan Loch Shiel manzarası İskoçya'nın en çok fotoğraflananlarından biridir.

Glenfinnan Viyadüğü

1,248 metre uzunluğundaki Glenfinnan Viyadüğü, 1897'de inşa edildiğinde gerçek bir harikaydı ve bugün hala öyle. Demiryolunun yüklenicisi Robert MacAlpine ("Beton Bob" olarak bilinen yerliler arasında), şirketi 1901'de açılan Mallaig uzantısını inşa ettiğinde köprüler için beton kullanımına öncülük etti. Daha yakın zamanlarda viyadük Harry'deki görünümü ile ünlü oldu. Potter filmleri. Viyadük yürüyerek görülebilir; A380 yolundaki Glenfinnan'daki tren istasyonunun yaklaşık yarım mil batısında küçük bir otopark var. Buradan patika alın; viyadük yaklaşık ½ mil ileride olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder