11 Şubat 2020 Salı

Almeirim, Portekiz

Almeirim, Portekiz

Santarém'den nehrin hemen karşısındaki şirin bir ülke olan Almeirim, üzüm bağları ve mantar meşe ormanları ile çevrilidir. Yakındaki şehirlerden ve Portekiz'in her yerinden birçok kişi, arkasında şirin bir hikayesi olan yaygın olarak bilinen bir yerel tarif olan "taş çorbasının başkenti" olarak adlandırılan bu şehre geliyor.

Almeirim Quinta do Casal Branco

İçinizdeki gastronom için, bu 1.630 dönümlük arazide bir gün yemek yiyip yemek yiyin; 346 dönüm üzüm bağları. Kininta, 200 yıldan uzun bir süredir aynı aile tarafından sahiplenilmiş ve eskiden ülkenin en büyük kraliyet şahinlik alanlarından biri olmuştur. Şaraphane, Capoeira, Terra de Lobos, "Q", şahin haraç Falcoaria ve amiral gemisi Casal Branco gibi sayısız etiket altında kırmızı, beyaz, rosé ve köpüklü şarapların yanı sıra zeytinyağı üretiyor. Kırmızılar için Castelão ve beyazlar için Fernão Pires gibi doğal üzüm çeşitlerinin yanı sıra Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon ve Petit Verdot gibi uluslararası üzüm çeşitlerini kullanırlar. Şarap tadımı ile biten mahzende rehberli bir tur için veya küçük restoranda öğle veya akşam yemeği için arayın. Ahırları Lusitano safkanlarıyla da ziyaret edebilirsiniz. Ya da sadece şaraplarını ve zeytinyağının yanı sıra ev yapımı reçeller, peynirler ve geleneksel sosisler satan quinta'nın dükkanına uğrayın. 

Almeirim Quinta do Alorna

Almeirim Quinta do Alorna

Bu 6.900 dönümlük çiftlik ve şarapçılık, 1723'te Hindistan'ın vesörü olan Marquês de Alorna tarafından kurulan bir bağı kapsıyor. Özellikle olgun, çiçek beyazları ile bilinir. Girişin hemen dışında şarapları ve bal, reçel, zeytinyağı ve sosis gibi diğer bölgesel ürünleri satın alabileceğiniz bir dükkan var. Şaraphanenin düzenli turları yoktur, ancak bir iki gün önceden ararsanız, ziyaret ve tatma ayarlayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder