14 Şubat 2020 Cuma

Ellon, İskoçya

Ellon, İskoçya

Eskiden Ythan Nehri'nin en düşük köprüleme noktası olan bir pazar merkezi olan Aberdeen'in yatak odası banliyösü Ellon, kırsal bir hinterlanın merkezindeki küçük bir kasaba. Ayrıca Fyvie Kalesi ve Haddo Evi ziyaret için de yerleştirilir.

Ellon Haddo Evi

1732 yılında inşa edilen bu zarif konak, uyumlu ve simetrik bir cephenin her iki tarafında kıvrık kanatlarla hafif ve zarif bir Gürcü tasarıma sahiptir. İç mekan, Viktorya dönemine ait süslü, muhteşem tablolarla (Pompeo Batoni ve Sir Thomas Lawrence'ın çalışmaları dahil) ve bol sayıda objet d'art ile dolu. Sir Edward Burne-Jones'un Raphaelite öncesi vitray pencereleri şapeli süslüyor. Dışarıda çeşmeli bir teras bahçesi ve birkaç metre ötede, Gordon ailesi hakkında anıtlara giden yürüyüş parkurları olan Haddo Country Park bulunmaktadır. Ev ziyaretleri sadece 11 ve 2'de düzenlenen ön rezervasyonlu turla yapılır.

Ellon Pitmedden Bahçesi

Ellon Pitmedden Bahçesi

Ellon'un beş mil batısında, Pitmedden Bahçesi, 17. yüzyıldan kalma bir bahçenin zarif bir şekilde yeniden yaratılmasıdır. En iyi yaz aylarında, hassas kesim kutusu hedging ile çerçevelenen yıllık yatak bitkilerinin karmaşık resmi desenler oluşturduğu Temmuz ayından itibaren ziyaret edilir. 100 dönümlük arazide ayrıca ormanlık araziler ve tarım arazileri yürüyüşleri ile Tarım Yaşamı Müzesi bulunmaktadır.

Ellon Arkeolink Tarih Öncesi Parkı

Insch ve Inverurie arasındaki yamaçtan garip bir çim kaplı kubbe yükselir. Modern mimarinin bu örneği çok daha eski yapılar hakkında bir sergiye ev sahipliği yapıyor: kuzeydoğunun bu kısmına dağılmış birçok taş daire, sembol taşı ve diğer tarih öncesi anıtlar. "Tarih öncesi yaşamın keşfi" ne adanmış Archaeolink, bir Demir Çağı çiftliğinin kopyası gibi açık hava sergilerini de içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder