8 Şubat 2020 Cumartesi

Kirkwall Rehberi

Kirkwall Bishop Ve Earl Sarayları

Kirkwall Bishop Ve Earl Sarayları

Piskopos Sarayı, St. Magnus Katedrali'nin inşa edildiği 12. yüzyıla kadar uzanır. 1253'te bu, Norveç'in Sudreyjar (Güney Hebrides) üzerindeki hakimiyetinin sona ermesini işaret eden IV. 15. yüzyılın sonlarında yeniden inşa edildi ve 16. yüzyılda yuvarlak bir kule eklendi. Yakındaki Earl's Palace, 1607 yılında, her ikisini de korkunç, kaçınılmaz yoksulluğa bağlayan Orkney ve Shetland'ın Earl'u olan Earl Patrick Stewart için inşa edildi. Adı hala çamur olsa da, Orcadian konutu İskoçya'daki Rönesans mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir. Muhteşem şöminesi olan büyük salon bir harabe olabilir, ancak çağının ihtişamını çağrıştırır.

Kirkwall Highland Park Distillery

Buraya geldikten sonra, İskoçya'nın en kuzey damıtımında yerel tek malttan bir dram kazandınız. 19. yüzyılın başlarında yasadışı durgunluk içinde duran bir kilise memuru Magnus Eunson tarafından kuruldu. Viking Soul turu şiddetle tavsiye edilir ve sizi bu kutsala yakın sürecin temel unsurlarından, malzemeden maltın elle döndürülmesine, turba fırınlarında turbalamaya, ezmeye ve son olarak meşe fıçılarındaki olgunlaşmaya götürür. Bu dumanlı, peaty malt, Orkney'in yanı sıra içki fabrikasının sade dükkanından satın alınabilir.

Kirkwall Unstan Chambered Tomb

Kirkwall Unstan Chambered Tomb

Bu ilginç mezar odası 5.000 yıllık bir cairn içinde yer almaktadır. Buradaki kazılar, daha sonra diğer Orkestra Neolitik mezarlarında bulunan benzer şekilde tasarlanmış çanak çömleklerin bir koleksiyonunu ortaya çıkarmıştır. Hareket kabiliyeti sorunları olanlar için mezara tramvayla erişim zor olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder