10 Şubat 2020 Pazartesi

Melrose, İskoçya

Melrose, İskoçya

Melrose

Her ne kadar küçük olsa da, müreffeh bir İskoç pazar kasabasının mükemmel bir örneği ve Sınırlar'daki en güzel şehirlerden biri olan Melrose hakkında bir telaş var. Çok sayıda küçük dükkan ve kafe barındıran 18. ve 19. yüzyıl binaları ile kaplı bir meydanın etrafında yer almaktadır. Çok daha büyük Galashiel'lere yakınlığına rağmen, Melrose sanayileşmeyi reddetti. Muhtemelen yerel halkın meydanda adıyla birbirlerini selamladığını duyacaksınız.

Melrose Abbotsford Evi

Melrose Abbotsford Evi

Tüvit'e bakan bu büyük evde Sir Walter Scott, lüks salonlarda büyük ve iyiyi yaşadı, çalıştı ve aldı. 1811'de yazar, gerçek adı Clartyhole için bir örtmece olan Cartleyhole adlı bu sitede bir çiftlik satın aldı (netlik "çamurlu" veya "kirli" için İskoç'dur). Romantik Scott, Melrose'un başrahipleri tarafından kullanılan yakındaki Tweed'de bir ford'dan sonra mülkü yeniden adlandırdı. Scott sonunda İskoç baron tarzında evi yeniden inşa etti. Pahalı bir projeydi ve Scott alacaklılarını uzak tutmak için hararetle yazdı. Sanat eleştirmeni John Ruskin, "uyumsuz yığın" olarak nitelendirerek onaylamadı, ancak çağdaş ziyaretçilerin çoğu, özellikle geniş görüş ve hoş bahçeleri nedeniyle büyüleyici buluyor.

Ücretsiz bir sesli tur, 9.000 deri cilt hacmi ile salon, dairesel çalışma ve kütüphane çevresinde size rehberlik eder. Belki de herkesten daha fazla olan Scott, İskoçya'yı gizem ve romantizm yeri olarak yeniden tanımladı ve onu hevesle okuyan İngilizleri doğal güzelliğine ve geçmişine ya da en azından dramatize edilmiş bir versiyonuna uyandırdı. Ziyaretçi merkezi evler Scott'ın hayatı, hediyelik eşya dükkanı ve öğle yemeği sunan bir restoran hakkında görüntüler. Buraya ulaşmak için, Melrose'dan A6091'i alın ve Abbotsford işaretlerini takip edin. Ayrıca sitede, Hope Scott Kanatında (£ 120) da kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder