2 Şubat 2020 Pazar

St.Petersburg da Farklı Gezi Seçenekleri

St.Petersburg Devlet Müzesi (Smolny)

St.Petersburg Devlet Müzesi (Smolny)

Giacomo Quarenghi, bu neoklasik yapıyı 1806-1808 arasında heybetli bir ülke malikanesi tarzında tasarladı. Burada, Lenin ve meslektaşları Ekim 1917'de Kerensky hükümetinin devrilmesini planladılar ve Lenin 124 gün boyunca Smolny'de yaşadı. İkamet ettiği ve çalıştığı odalar artık bir anıt müzesi. Müzede ayrıca 1808'den 1917'ye kadar olan binadaki Rus Noble Girls Enstitüsü'nde bir sergi var. Okul, Büyük Catherine'in kararnamesi tarafından 1764'te kuruldu ve iyi eğitimli kadınları ve gelecekteki anneleri ortaya çıkarmayı hedefledi. aynı değer taşıyan çocukları yetiştirmeye devam edecekti. Enstitü altı yaşından itibaren soylu ailelerden gelen kızları kaydettirdi ve bilim, el sanatları ve sanatta yoğun bir eğitimden sonra 18 yaşına geldiğinde mezun oldular. Ebeveynlerini nadiren ve sadece özel izinle görmelerine izin verildi. Bugün binanın geri kalanı St.Petersburg valisinin ofislerini barındırıyor ve sadece özel istek üzerine ziyaret edilebilir. Müzeyi görmek için en az bir hafta önceden randevu alın. Turlar sadece Rusça'dır, bu nedenle bir tercüman getirmek isteyebilirsiniz.

Smolny'ye giriş sadece bir turizm şirketi veya başka bir resmi veya ticari organizasyon aracılığıyla yapılır ve düzenlemeler en az dört veya beş gün önce yapılmalıdır.

ULITSA ZODCHEVO ROSSI

St.Petersburg Ulitsa Zodchevo Rossi

    St.Petersburg'daki klasik binaların çoğunu tasarlayan İtalyan mimar mimar Carlo Rossi için adlandırılan caddenin olağanüstü oranları var: tam olarak aynı yükseklikte iki bina ile sınırlanmış, genişliği (72 feet) binaların yüksekliğine eşit ve uzunluğu tam olarak genişliğinin 10 katıdır. Tam bir görünüm sadece ploshchad Lomonosov ile buluştuğu sokağın sonunda ortaya çıkar. Mükemmel simetri, aynı sarıya boyanmış ve her ikisi de etkileyici beyaz sütunlarla süslenmiş iki binanın özdeş cepheleri ile güçlendirilmiştir. Buradaki binalardan biri, 2 numarada, öğrencileri Karsavina'nın yanı sıra Pavlova, Nijinsky, Ulanova, Baryshnikov ve Nureyev'i içeren efsanevi Vaganova Bale Okulu (1738'de kuruldu).

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder