25 Şubat 2020 Salı

Cordoba Görülecek Yerler

Cordoba Santa Marina Meydanı

Cordoba Santa Marina Meydanı

Córdoba'nın ünlü boğa güreşçilerinin çoğunun doğup büyüdüğü bir mahalle olan Barrio de los Toreros'un kenarında, Santa Marina de Aguas Santas'ın (St. Kutsal Sular Marina). Çok uzak olmayan bir yerde, Plaza de la Lagunilla'da, Manolete'nin bir büstü var.

Cordoba Los Dolores Meydanı

17. yüzyıldan kalma Convento de Capuchinos, Plaza San Miguel'in kuzeyindeki bu küçük meydanı çevreler. Meydan, şehrin durgun temposunu en derinden hissettiğiniz yerdir. Merkezinde, bir bükülmüş ferforje parantezden asılı sekiz fener arasında bir Cristo de los Faroles heykeli (Fener Mesih) duruyor.

Puerta De Almodovar, Cordoba

Puerta De Almodovar, Cordoba

Judería'nın kuzey girişindeki bu eski Mağribi kapısının dışında, Roma'daki Nero mahkemesinde öne çıkan ve imparatorunun emrinde intihar etmek zorunda kalan Córdoba doğumlu filozof Seneca'nın bir heykeli var. Kapı, dar ve renkli Calle San Felipe'nin tepesinde duruyor.

San Nicolas De Villa, Cordoba

Bu klasik olarak karanlık İspanyol kilisesi, Mudejar tarzında İslami dekorasyon ve sanat formlarını sergiliyor. Córdoba'nın bakımlı şehir parkı, kiremit bankları ve bakımlı çalılarla hoş Jardines de la Victoria, batıya bir bloktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder