21 Şubat 2020 Cuma

Salda Rehberi

Türkiye'nin Maldivleri - Salda Gölü

salda gölü



Güneybatı Türkiye etrafındaki önceki yolculuğumuz, Efes, Pamukkale travertenleri ve Hierapolis'in kalıntıları olan bazı eski favorilerle yeniden tanışmakla ilgiliyse, en son yolculuğumuz tamamen Türk Göller Bölgesi'nde yeni meraları keşfetmekti. İlk durak, Eğirdir yolunda, Salda Gölü (Salda Gölü) oldu.


Salda Gölü 

salda gölü

Salda Gölü'ne gelme konusunda biraz gergindik. 2011 yılında bir Ulusal Park ilan edilmesine rağmen, ziyaretçi sayısındaki artışa rağmen ziyaretçi tesislerinin yolunda hiçbir zaman çok fazla bir şey yoktu (hala orada çok fazla yok).
Hiç şüphe yok ki sosyal medya - özellikle Instagram - roket yapan ziyaretçi sayısında oynayacak bir rol oynadı. Orada çok fazla Salda Gölü fotoğrafı gördük ve şu anki düşünce “Vay canına, inanılmaz. Oraya gidip görmek istiyorum. ” Ve çevre çok fazla değişmeden önce 'oraya gidip bunu da görmemize' karar verdik. Çünkü Salda Gölü gerçekten inanılmaz bir manzara - abartı yok!


Huzur İçin Salda Gölü'nü Sezon Dışı Ziyaret Edin 



salda gölü


Gölün canlı mavilerini görmek istedik, göz kamaştırıcı beyaz kumu görmek istedik - fotoğraflarda gördüğümüz her şey. Herkesin şikayet etmeye başladığını görmek istemedik - çöp! Bu yüzden evet, biraz gergindik, sonunda Salda Gölü olan doğal fenomeni ziyaret etmek için harekete geçme heyecanımız, yerin durumu tarafından depresyona dönüşecekti. Eylül sonu, benekli bulut örtüsü ve Salda'daki otoparka geldiğimiz hafta içi bir gündü. Belki de yılın zamanı, haftanın zamanı ve bizim lehimize giden havanın durumu idi çünkü izole bir mutluluk sahnesine vardık. Sadece birkaç ziyaretçi suya doğru geniş açık alanda dolaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder