13 Şubat 2020 Perşembe

Dornoch, İskoçya

Dornoch, İskoçya

Kumtaşı evlerinden oluşan bir kasaba, küçük güllerle dolu bahçeler ve çarpıcı geleneksel ve modern vitray pencerelere sahip 13. yüzyıldan kalma bir katedral olan Dornoch, görülmeye değer. Golf için not edildi: Kuzey St. Andrews olarak adlandırılan duyabiliyorum, ama kasabanın şimdiye kadar kuzey konumu nedeniyle, burada golf sahaları nefis uncrowded. Royal Dornoch, dünyanın en iyi golfçüleri tarafından övülen tahtındaki mücevher.

Dornoch Glenmorangie İçki Fabrikası

Dornoch Glenmorangie İçki Fabrikası

Speyside viskilerinin açık rengi ve narin çiçek tadı, en iyi Highland viskilarından biri olan Glenmorangie'de örneklenmiştir. Dornoch'un 8 mil güneyinde, Tain'deki pitoresk içki fabrikası, tadın nasıl elde edildiğini ortaya koyan büyüleyici turlar sunuyor (sır, son derece uzun boylu fotoğraflarda). Orijinal Tur bir dram içerir ve Signet Turu (30 £) nadir, çikolatalı Glenmorangie Signet'i eşsiz bir ses tadma deneyiminde örnekleme şansı sunar. 

Dornoch Tain Zaman İçinde (Tain Through Time)

A9'da Inverness'e doğru güneye doğru sürüyorsanız, mükemmel miras merkezi Tain to Time'ı ziyaret etmek için önce Tain'e (şehre işaretler bakın) yönelmeyi düşünün. Kompleks, bir müze, Collegiate Kilisesi ve Hac Merkezi'nden oluşur ve tümü Aziz Duthus tapınağı sayesinde Tain'in tarihini önemli bir hac alanı olarak keşfetmeye davet eder. 15. yüzyılın sonlarında Kral IV. James (1473-1513) burada sık sık bir hacıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder