25 Ekim 2019 Cuma

Buckingham Sarayı


SÖYLENTİYE BAKILIRSA, KRALİYET AİLESİ BUCKINGHAM Sarayı'nı ( Buckingham Palace) pek de sevmiyor: Windsor, Sand­ringham ya da Balmoral'da her zaman daha mutlu görünüyorlar. Özgün Buckingham Evi o zamanlar kırsal bir alan olan yerde, 1703'te, Buckingham Dükü için yapılmıştı.

Bugün gördüğünüz saray 1920'lerin başında inşa edilmiştir. Hükümdarın Londra' daki resmi ikametgahıdır ve buradaki varlığı kraliyet sancağının ( Royal Standart) gönderde kalmasıyla simgelenir.

Kral III. George, Buckingham Evi' ni 1762'de satın aldı. 1837' de, genç Kraliçe Victoria'nın hükümranlığına az kala, burası St. James Sarayı'na tercih edilen kraliyet ikametgahı oldu. 661 odanın 19'u, 1992'deki yangından sonra (restorasyonu Kasım l997'de tamamlanan) Windsor Kalesi'nin tamir masraflarını karşılamaya destek olsun diye, her yaz halka açılır. Nash'in yaptığı döner merdiveni ve camlı kubbesiyle, kırmızı ve altın sarısı renklerle bezeli Grand Hall' ü ( Büyük Salon), kemerli Picture Gallery' yi (Resim Galerisi), altın sarısı tavanıyla Throne Room'u (Taht Odası) ve diğer tören odalarını görebilirsiniz.

Diğer ilgi çekici yerler arasında, abartılı kraliyet arabalarıyla otomobillerinin sergilendiği Royal Mews (cuma - pazar ve ekim - temmuz aylarında pazartesi girişleri kapalıdır) ve ayrıca, Queen's Gallery'deki (Tel:0171-799 2331 ) Kraliçe' nin sanat koleksiyonu da vardır.

Cazibesini hiç yitirmeyen bir olay da kırmızı ceketli (ekimden marta kabanlarını giyen), uzun, siyah kürk başlıklarıyla muhafızların sarayın önünde tören adımıyla yürüdükleri Changing of the Guard 'dır (Muhafızların Nöbet Değişimi; mayıs-ağustos aylarında hergün sahalı 11:10'da, eylül - nisan aylarında ise çift günlerde).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder