9 Ekim 2019 Çarşamba

Londra'da Gezmek ve Yemek


Londra'nın hukuk eğitimi veren kurumu Inns of Court, Holborn üstünden geçerek Gray's Inn'clen nehir tarafındaki Inner ve Middle Tenıple'a kadar uzanır. British Museum kurumuş yaprakların meydanı Bloonusbury üzerinde kurulmuştur; ayrıca, Londra Üniversitcsi'nin büyük bölümü buradadır. Farklı uzmanlık alanlarına hitap eden müzelerle birlikte bir tiyatro merkezi, lokantalar, mağazalar ve bir sür ü eğlence yeri Covent Garden'a kadar gider. Covent Gar­ den'ın batısına döndüğünüzde karşınıza Trafalgar Square (Trafalgar Meydanı) çıkar; buradaki National Gallery'den (Ulusal Galeri) Whitehall'ın veSt. James's Square'in çeşme ve güvercinlerine tepeden bakabilirsiniz. Trafal­gar Square'den birkaç dakikalık bir yürüyüşle, gece yaşamının merkezi olan Soho'nun başlangıç noktası Leicester Square'e ulaşabilirsiniz. Buranın güney kısmı Londralı Çinlilerin yaşadığı Chinatown'dır; kuzey tarafı bar, lokanta ve Avrupa tarzı büfelerle kar­makarışık haldedir. Tiyatrolar caddesi Shaftes­bury Avenue, Soho'dan Piccadilly Circus'a uzanır. Pahalı eşyaların satıldığı dükkanlarla dolu Regent Street, buradan kuzeye doğru, Mayfair'in doğu ucundan ta Regent Park'a dek zarifçe uzanır. Az ilerideki semt St. John's Wood, tepedekiler ise Hamstead ve High­gate'dir.

Gıda devriminden beri, Londra dünyanın yiyecek merkezi olduğunu iddia ediyor. Lokantaya gitmek isteyen birinin karşısına 6 bin seçenek çıkınca, iddia doğru gibi. Eski binaların içinde ya da nehir boyunca uzanan güzel yerlerde bulunan 5 bin kadar pub ve barda yemek servisi yapılıp müzik çalındığı gibi, bazılarında tiyatro bile sergileniyor.

Sizce dinlenmek, alışveriş yapmaksa; Avrupa'nın en uzun alışveriş caddesi olan Oxford Street'e ya da içine 19 lokanta alacak kadar geniş olan Knightsbridge'deki Harrods mağazasına gidebilirsiniz. Alışveriş yapılabile­cek 344 dükkan arasında Portobello Road'daki antikacı dükkanları ve tezgahlan da var. Sizce dinlenmek, bir parka gidip yürüyüş yapmaksa, o zaman Londra'daki 180 kilometre karelik park alanlarında dolaşabilirsiniz.Tercihiniz müzik dinlemekse, konser salonlarında, konservatuarlarda, kilise ve müzelerde her hafta verilen bin civarındaki konserden birine gidip dilediğiniz tarzda müziği dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder