5 Ekim 2019 Cumartesi

Tatil Aktivite Önerileri

Tatilde Yapabileceğiniz Aktiviteler

tatil aktiviteleri


Tatil planınıza rafting, dağcılık, yamaç paraşütü gibi aksiyon dolu etkinlikler katarak hayatınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Bu sporların bazıları tehlikeli olsa da hepsi için ayrı ayrı eğitimler de mevcuttur.

Rafting

tatilde yapılabilecekler

Rafting tercih ediyorsanız genel anlamda tatil yaptığınız bölgeye yakın bir yerde konaklıyor olmanız gerekir. Tatil programına rafting dahil eden pek olmaz. Rafting genelde turizm firmalarının turlarına katılan turistlerin günübirlik yaptığı, heyecan dolu bir spordur. Türkiye'de Çoruh Nehri, Ayder Yaylasındaki Fırtına Deresi, Dalaman Çayı, Manavgat Çayı ve Melen Çayı rafting yapmak için en ideal yerlerdir. Rafting eğitiminde 3 aşama vardır. İlk eğitimde size malzemeler ve hareket prensipleri öğretilir. Dalgasız ortamda takım çalışması ile hareket mekanizmaları anlatılır. 2. ve 3. eğitimde daha ileri seviye eğitimler verilerek rafting sporu hakkında kapsamlı bilgiler verilmiş olur.

Dağcılık 

tatilde dağcılık aktivitesi

Dağcılık sadece tatil etkinliği olarak değil tatil haricinde de hobi olarak yapılan bir spordur. En riskli sporlar arasında bulunan dağcılığı, eğitim almadan yapmaya çalışanlar için öldürücü sonuçlarla karşılaşabilirler. Dağcılık tatil sporları arasında en tehlikelisi olsa da en heyecanlı ve en eğlenceli sporlardan da birisidir. Dağcılık eğitimi hakkında her şeyi Türkiye Dağcılık Federasyonu internet sayfasından inceleyebilirsiniz. Genel anlamda eğitimde, KIŞ TEMEL EĞİTİMİ, KIŞ YÜRÜYÜŞ LİDERLİĞİ KURSU, KIŞ GELİŞİM EĞİTİMİ, KIŞ ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ, YAZ DAĞCILIK EĞİTİMİ (3 Aşama) DAĞ MİHMANDARLIĞI KURSU, İLERİ KARBUZ EĞİTİMİ (3 Aşama) ve YAZ YÜRÜYÜŞ LİDERLİĞİ KURSU eğitimi veriliyor. Türkiye'de Antalya-Geyikbayırı, Niğde Aladağlar ve İzmir Kaynaklar en iyi 3 tırmanış rotalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder